HOORN – Op zondag 3 juni vindt de 14e editie van de Schutz Marathon Hoorn plaats. Dit jaar is er sinds 2015 weer sprake van een groei (7 procent) bij de individuele inschrijvingen. Er doen 36 bedrijven met 67 teams mee aan de Bouchier Bedrijvenloop. Ruim 300 leerlingen van Tabor College Locatie d’Ampte doen mee vanuit het programma I Run 2B Fit van hardlooplegende Gerard Nijboer. Totaal verwacht de organisatie weer meer dan 2.000 deelnemers aan de start.

Art of Automation Glasvezel, Deloitte en Van der Laan Installatietechniek hebben zich aangesloten bij de prachtige groep sponsors onder aanvoering van Schutz Fashion Group. Art of Automation siert het nieuwe verrassende dry-fit shirt op. Deloitte zal op de dijk (ter hoogte van de Willemsweg) en bij de huldigingen letterlijk van zich laten horen en zien. Alsema Van Duin Notaris & Juristen heeft zich voor de komende 4 edities verbonden aan de Schutz Marathon Hoorn en is naamgever van de Halve Marathon. De Alsema Van Duin halve marathon is de grootste van Westfriesland.

Van der Laan Installatietechniek sponsort de lunchpakketten voor de ruim 200 vrijwilligers die de Schutz Marathon Hoorn in goede banen zullen leiden. De organisatie is blij te constateren dat de bezetting al ruim 1,5 maand vooraf rond was. Dit is geen vanzelfsprekendheid en de organisatie is deze mensen zeer dankbaar. Naast een sportieve prestatie komen de deelnemers ook voor de sfeer naar Hoorn zo blijkt uit een onderzoek dat de organisatie heeft gehouden. De vrijwilligers zorgen voor naast een perfect verloop ook voor een uitstekende sfeer. De verhuizing naar het gastvrije Schouwburg Het Park heeft uitstekend uitgepakt. Deelnemers, organisatie en vrijwilligers voelen zich er uitstekend thuis.

Sportievelingen die zich alsnog willen inschrijven, kunnen dat doen op donderdagavond 31 mei vanaf 18.30 uur, zaterdag 2 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij Sport 2000 Bouchier aan de Dr. C.J.K. Van Aalstweg 7c. Daar kunnen ook de startnummers voor deelnemers en bedrijven worden afgehaald. Ook kan op zondag 3 juni nog worden ingeschreven in Schouwburg Het Park.

Kijk voor meer informatie op www.hoornmarathon.nl.