HOORN – Afgelopen zondag vond bij tafeltennisvereniging Disnierats het scholieren tafeltennistoernooi plaats. Na een demonstratie gingen de deelnemers vol voor de toernooizege. ,,Het was een succesvolle dag. We hebben veel plezier gehad”.

Disnierats voorzitter Edwin van Eijk kon terugkijken op een zeer geslaagde dag. Vanaf 13.00 uur werd er immers volop genoten bij het scholieren tafeltennistoernooi. ,,Het was een hele ‘lieve’ groep, gingen aardig, vriendelijk en leuk met elkaar om en luisterden ook goed” zei Van Eijk.

Heren 1 speler Marco Gerritse en dames 1 speelster Nicole van der Ark begonnen de dag met geven van een demonstratie. ,,Ze lieten zien hoe het spel gaat als je veel oefent, legden de spelregels uit en lieten zien dat je met allerlei soorten batjes groot en klein kunt spelen” beschreef de voorzitter. ,,De kinderen waren onder de indruk”.

Het toernooi werd onderverdeelt in twee groepen. Leerlingen uit groep vijf en zes speelden tegen elkaar. Datzelfde gelden voor groep 7 en 8 leerlingen. Waar Nash Oost van basisschool de Rank bij groep 5/6 won eindigde Fenna van Eijk van Het Spectrum als eerste bij groep 7/8. Na de wedstrijden mochten de 21 deelnemers zich melden bij de prijsuitreiking. Allen kregen zij een oorkonde mee naar huis. Tijdens de prijsuitreiking werden de prijzen verdeeld. De schoolprijs ging naar de Klipper. ,,Met als beloning een mooie bokaal”.

Als toegift was er nog het snoepjesspel. Tafeltennissen tegen Marco Gerritse en proberen snoepjes (op de tafelhelft) te raken. ,,De meeste kinderen wilde toch nog een poging wagen voordat ze naar huis gingen” vertelde de voorzitter van Disnierats.

Een geslaagd evenement is wel de beste omschrijving. ,,Het was heel informeel, vrolijk en plezierig. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Dus ik ook” aldus Van Eijk. ,,En laten we de vrijwilligers niet vergeten. Zij waren erg belangrijk”.

Meetrainen
Disnierats biedt de mogelijkheid om vrijblijvend te komen meetrainen. Dit is op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur door Edwin van Eijk en Edwin Brans. Woensdagavond is deze gelegenheid er van 18.30 tot 19.30 uur door Marco Gerritse en Nicole van der Ark. ,,Ook tijdens de trainingen staat voor de ouders de koffie altijd klaar”.

Winnaar groep 5/6
1. Nash Oost (de Rank)
2. Jordy Bos
3. Kevin Beers
4. Alyssa Jansen

Winnaars groep 7/8
1. Fenna van Eijk (Het Spectrum)
2. Jesse Lammers
3. Emilia Erkemeij
4. Finn Mallon

Winnaar schoolprijs
1. De Klipper (40 punten)
2. De Tweemaster (33 punten)
3. De Rank (25 punten)

Kijk hier voor meer informatie.