HOORN – Hovocubo en Sander van Dijk zijn onafscheidelijk. Na twaalf seizoenen vindt de coach het nog niet genoeg. Het heeft er in geresulteerd dat het dienstverband met twee seizoenen wordt verlengd.

Sander van Dijk is de langstzittende coach in de eredivisie van het zaalvoetbal. In zijn periode werd hij kampioen, won hij de KNVB Beker, legde beslag op de supercup en behaalde Europees voetbal met Hovocubo. ,,In principe hebben we alles gewonnen wat er in Nederland gewonnen kan worden” aldus Van Dijk. ,,Dat smaakt naar meer”.

Er zijn voor Sander van Dijk meerdere redenen om te verlengen. ,,De voornaamste is dat ik er ongelooflijk veel plezier in heb. Daarnaast werk ik nog altijd op goede en professionele wijze samen met de spelers en het bestuur. En de potentie en de visie sluit één op één aan” vertelt de coach.

Ook dit seizoen doet Hovocubo mee om de prijzen. Zo is de Hoornse zaalvoetbalploeg koploper in de Eredivisie en speelt het vrijdag de halve finale van het bekertoernooi. Van Dijk: ,,We spelen om de prijzen en boven in de top van Nederland. Wij denken dat de rek er nog niet uit is. Het bestuur heeft daarin het vertrouwen in mij uitgesproken, en ik in de club. We hopen door gelijk voor twee jaar toe te zeggen stabiliteit te creëren”.

Hongerig naar succes
De huidige selectie van Hovocubo past bij een topclub. ,,We hebben nu een groep die hongerig is en dat voelt goed. We willen ook met zoveel mogelijk jongens van deze groep verder om te kijken of we in de aankomende seizoenen meer prijzen kunnen binnen slepen” vertelt de gepassioneerde trainer. ,,Het voetbal is goed. We hebben enthousiaste jongens. De prestaties en het plezier gaan hand in hand”.