HOORN/HARDEWIJK – Ook in de tweede speelronde zijn Hovocubo en HV Veerhuys er in geslaagd om een overwinning te boeken. Tegen respectievelijk Tigers Roermond en Sporting Hardewijk werden de punten binnengesleept.

Hovocubo – Tigers Roermond 5-1
In de laatste wedstrijd onder interim coach Rudy Monden (maandag zit de schorsing van Sander van Dijk er op) boekte Hovocubo een 5-1 thuiszege op Tigers Roermond. ‘Het ging goed. We hebben als collectief gevoetbald en gedaan wat we altijd doen.’ zei Karim Mossaoui na afloop.

In Hoorn opende Karim Mossaoui de score voor de landskampioen, waarna Ilias Aarsi de stand weer gelijk trok. Via Zakaria Amrani kwam Hovocubo nog voor rust weer op voorsprong. In het tweede bedrijf trof Amrani nog tweemaal doel, terwijl Mossaoui de vijfde treffer voor zijn rekening nam. ‘Het was zeker een terechte overwinning.’

Sporting Hardewijk – HV Veerhuys 4-6
‘De overwinning was meer dan terecht’, sprak Peter van de Slikke na afloop. ‘We hebben echt oprecht in de eerste helft nog zeven kansen gehad en na rust tien.’ Uiteindelijk boekte wist HV Veerhuys zes kansen om te zetten in een doelpunt. Tegen Sporting Hardewijk bleek dat genoeg voor de zege.

Mark Zwagerman had een belangrijk aandeel in de tweede competitiezege. Tegen Sporting Hardewijk wist hij vijf van de zes treffers voor zijn rekening te nemen. Younes Daari scoorde eenmaal.