REGIO – Westfriezen is in de eerste wedstrijd van de KNVB Beker teleurstellend begonnen. Tegen vijfdeklasser Berkhout moest het een nipte nederlaag slikken. De Blokkers, Always Forward en HSV Sport 1889 wisten ruime zeges te boeken.

Berkhout – Westfriezen 2-1
Tegen Berkhout leed derdeklasser Westfriezen een 2-1 nederlaag. ‘Wij horen gewoon van dit soort tegenstanders te winnen. Het was in de eerste helft slap en ongeïnspireerd’, sprak coach Patrick Huisman na afloop. ‘Dan krijg je het ook tegen dit soort ploegen moeilijk. In de tweede helft ging het stuk beter en creëerden we veel kansen maar we schoten ze er niet in. En zij doen dat wel dus dan verlies je.’

Na een 1-0 achterstand was het Mitchel Gieltjes die vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgde. Vijf minuten voor tijd was het echter Berkhout dat via een kopbal de 2-1 maakte. Huisman: ‘Je kan het beter nu oplopen dan over drie weken, maar we moeten hier wel van leren.’

De Blokkers – RKEDO 5-0
In eigen huis boekte De Blokkers een 5-0 overwinning. 'We kwamen al na één minuut op voorsprong. Door wat fouten van hen werd het voor ons wat makkelijker.' zei coach Constantijn Schouten. Na een raak afstandsschot van Mark de Wit waren het Samuel Mulder, Jasper Vennis, Davey Jansen en Daan Penning die de score naar 5-0 tilden. Schouten: 'Het zijn veredelde oefenduels. Het is mooi is als je doorgaat, maar meer ook niet.'

HSV Sport 1889 – Nieuwe Niedorp 5-2
Na een minuut stilte in verband met het overlijden van clubicoon Frans van Laere begonnen HSV Sport 1889 en Nieuwe Niedorp aan het bekerduel. Na een 1-0 achterstand wisten Tim Olijve, Randy Kassenaar, Nicolas Groot en Nick Bruinsma de Hoornse formatie naar een 4-1 voorsprong te schieten. Na de treffer van de vijfdeklasser was het Kassenaar die de eindstand op 5-2 bepaalde.

‘De openingsfase was moeilijk en daarin kwamen we snel op een 0-1 achterstand tegen een goed spelend Nieuwe Niedorp dat snel de diepte zocht maar na een snelle 1-1 kwamen we terug in de wedstrijd en kregen we meer spel overwicht’, blikte Stephan Kaaij terug. ‘Na rust was er een zelfde beeld waarbij wij het spel dicteerde maar zij maakten het ons op sommige momenten erg lastig.’

Oosthuizen – Always Forward 0-4
‘Het verliep naar tevredenheid’, zei Yotti Papamelodias na afloop van Oosthuizen - Always Forward. De coach zag zijn ploeg met 0-4 zegevieren. ‘Oosthuizen beperkte zich vooral tot verdedigen en een enkele counter. Mijn spelers speelde zeer volwassen en geconcentreerd tot de zestien want voorin waren we nog niet scherp genoeg. Dat was na rust wel het geval.’ blikte de oefenmeester terug. ‘Ik heb goede momenten gezien maar er moet nog wat gebeuren. Qua resultaat waar het uiteindelijk ook om gaat ben ik zeer tevreden.’

De Hoornse doelpunten vielen via Patrick Bruins, Quinten Gorissen en tweemaal Denitio Ravenberg.