HOORN – Disnierats kan tevreden terugkijken op de wedstrijden die de heren en dames afgelopen zaterdagmiddag speelden. Beide teams wisten in eigen huis een ruime zege te boeken.

Disnierats heren – VVV 8-2
Tegen VVV uit Leidschendam wisten de heren van Disnierats een ruime 8-2 overwinning te boeken. Nadat Sjoerd Bek de wedstrijd had geopend met een eenvoudige winstpartij had Stefan Heijnis weinig moeite met zijn opponent. Michel Laroo had echter minder succes. Zijn opponent begreep het verdedigende spel van Laroo en sleepte zo het eerste punt voor VVV binnen.

Het dubbel van Heijnis en Bek liep stroef, maar beiden heren wisten het hoofd koel te houden in de vijfde set waardoor er een 3-1 voorsprong op de borden stond. Nadat Heijnis had verloren liep Disnierats uit naar een ruime 8-2 zege. Bek won in een uitstekende partij. Alleen Laroo had nog enige moeite tegen de invaller, maar hij wist uiteindelijk de partij in vijven te winnen. Hierdoor konden de heren tevreden terugkijken naar een mooie 8-2 overwinning.

Disnierats dames – DeBoer Taverzo 8-2
De dames van Disnierats waren tegen DeBoer Taverzo erop gebrand om wat recht te zetten na de 8-2 nederlaag die het eerder dit seizoen leed. Ditmaal stond dezelfde eindstand op het scorebord, maar dan in het voordeel van Disnierats. ‘We zijn nog steeds in de race voor de tweede plaats die recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd voor een plek in de Eredivisie’, aldus Nicole van der Ark. Tegen de opponent uit Zoetermeer speelde de Hoornse ploeg zonder kopvrouw Tessa Margaroli die zich ziek moest melden. Som Roelofsma was de vervangster.

Van der Ark begon ietwat nerveus haar eerste wedstrijd en waar ze in Zoetermeer nog deze tegenstander moest feliciteren wist ze ditmaal eenvoudig te winnen. Bij de partij van Roelofsma bleek dat haar lange blessureverleden nog veel parten speelde. Via Annelies Mannak, na een spanende vijfsetter, kwam Disnierats weer op voorsprong. Ook het dubbel ging deze keer veel beter, Mannak en Van der Ark wonnen eigenlijk moeiteloos. Nadat Roelofsen, die meer in vorm was gekomen, nipt in vijven had verloren zorgden Mannak, Van der Ark en Roelofsen voor de 8-2 eindstand. ‘We hebben de tweede plaats weer veroverd, gelijk met de Treffers. Volgende week spelen we weer thuis waar een flinke aanmoediging welkom zou zijn tegen de koploper Tanaka.'