MEPPEL – In de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal leed Hollandia tegen MSC een nederlaag. In Meppel liep het na rust tegen een ruime verliespartij aan, 4-0.

In het eerste bedrijf waren MSC en Hollandia in evenwicht. ‘Er waren geen hele grote kansen’, aldus Thomas de Jong. ‘In de tweede helft waren wij tot de 2-0 eigenlijk gevaarlijker maar zij counterden ons weg. Daarna was het slap en kwamen zij op 4-0.’

Het was een teleurstellend resultaat voor Hollandia. De Hoornse ploeg was in de competitie bezig aan een sterke reeks en was voor het duel in Meppel al vijf opeenvolgende duels ongeslagen. Van die vijf duels werden er drie gewonnen en eindigden er twee in een gelijkspel.

Tegen Meppel eindigde die succesvolle serie dus. Na een doelpuntloze eerste helft wist Justin Benjamins de score na 67 minuten te openen. Een kwartier voor tijd zorgde Noah Schuurman voor de 2-0, waarna Benjamins en Schuurmans de score verder opvoerden.

Door de nederlaag zakt Hollandia naar de negende plek op de ranglijst. Over twee weken reist de ploeg af naar het Hoge Noorden waar het op bezoek gaat bij laagvlieger Be Quick 1887.

MSC – Hollandia 4-0 (0-0)
1-0 Justin Benjamins
2-0 Noah Schuurman
3-0 Justin Benjamins
4-0 Noah Schuurman

Hollandia: Van Santen. De Jong, Buurman, De Wit, Kuin. Muller van Moppes (Overtoom/55), Deen, Mulder. Zwagerman, Bartele (Simons/60), Giele.