HOORN - Voor de eerste editie van IRONMAN Multisport Festival Westfriesland van 5 -7 juli hebben zich al meer dan 1.100 atleten ingeschreven. Deelnemers doen mee aan de IRONMAN 4:18:4 (sprinttriatlon), IRONMAN 5i50 (olympische afstand), NightRun (5 km funrun) of de IRONKIDS.


Racedirecteur Rob Frambach: “Door de laagdrempeligheid van deze wedstrijden is dit dé manier voor beginnende atleten om aan de triatlonsport te proeven. De IRONMAN 4:18:4 is er voor personen vanaf 14 jaar. Dus ook de mensen die normaal gesproken niet mee kunnen doen aan een IRONMAN-wedstrijd, bieden wij nu de kans om een IRONMAN te worden.”

Aan de vooravond van de IRONMAN wedstrijden kunnen de atleten en hun familie alvast warmlopen tijdens de NightRun: een 5 kilometer lange Urban Trail door de historische binnenstad van Hoorn. Op zaterdagochtend bewijzen de allerjongsten dat zij ook onderdeel zijn van de IRONMAN-familie tijdens de IRONKIDS: een run-bike-run of zelfs een heuse swim-bike-run.

Op zaterdagavond vindt de IRONMAN 4:18:4 plaats: een zogenaamde sprinttriatlon. Met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en als afsluiter 4 kilometer hardlopen is dit een mooie instapper voor de beginnende triatleet. Het weekend eindigt op zondag met de IRONMAN 5i50, een wedstrijd voor de triatleet met wat ervaring: 1,5 kilometer zwemmen, 50 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen om de wedstrijd compleet te maken.

Bij deelname ontvangen atleten onder meer een medaille, finishshirt en een slingbag (IRONMAN 4:18:4) of rugzak (IRONMAN 5i50). Bij de deelname aan de NightRun ontvangen deelnemers een NightRun T-shirt en een LED stick.

“Het meest unieke aan dit IRONMAN Multisport Festival is de historie van de regio Westfriesland. Deze is overal op en rondom het parcours terug te zien. Dat de zwemonderdelen van beide wedstrijden in het Markermeer worden gehouden, maakt het plaatje compleet”, aldus Frambach.

Naast de rijke historie van de regio is ook de compactheid van het Multisport Festival uniek in zijn soort. De locaties die voor de atleten belangrijk zijn, liggen op nog geen 150 meter van elkaar. De IRONMAN Expo en Registratie zijn tijdens het weekend gevestigd op de Westerdijk in Hoorn, de wisselzone is te vinden op de Vale Hen en de finish is gelegen op de Roode Steen.

Inschrijven voor het IRONMAN Multisport Festival Westfriesland is nog mogelijk tot en met 30 juni. Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op www.ironman.com/multisportwestfriesland.