HOORN - Ron van der Gracht maakt het seizoen af als hoofdtrainer van HVV Hollandia. De 65-jarige oefenmeester vervangt Anand Jagdewsing die in september om persoonlijke redenen opstapte. Clubicoon Ron van der Gracht fungeerde tot nog toe als voorzitter van de Technische Commissie op Sportpark Juliana. De afgelopen weken nam assistent-trainer Rudo Hidden de honneurs waar als interim-coach van het eerste elftal.


Het bestuur van Hollandia heeft uitgebreid de tijd genomen om een geschikte opvolger te vinden voor Jagdewsing. Voorzitter Gerard Hubers: In deze fase van het seizoen zijn er echter weinig alternatieven met de juiste papieren. Het doorschuiven van een ervaren trainer als van der Gracht, die de spelersgroep én de club goed kent, is op dit moment dan ook de beste optie. Hij is bovendien een trainer die weet hoe Hollandia moet spelen; met aanvallend voetbal op de helft van de tegenstander.

Ron van der Gracht, fysiotherapeut in het dagelijks leven, was in het verleden actief als speler en hoofdtrainer van HVV Hollandia. In 2002 maakte hij het seizoen al eens af na de winterstop. In 2007 keerde van der Gracht terug als hoofdtrainer van de Trots van Hoorn. Tot medio 2015 beleefde Hollandia onder zijn leiding verschillende successen, onder andere het kampioenschap van Nederland voor Zondagclubs in 2008. Na die periode vertrok van der Gracht naar Den Helder om daar de plaatselijke FC te trainen. In 2019 zette hij een punt achter zijn trainersloopbaan bij Zwaluwen ’30.

Nu pakt hij de draad weer op om Hollandia te helpen.

Het bestuur zal nog met van der Gracht in overleg treden over de vacature die ontstaat in de Technische Commissie.