ECHT - Op het allerlaatste moment was hij de lichtgeblesseerde Brian van der Werff komen vervangen, maar de rentree van Joey Wiese in Hollandia 1 duurde slechts 42 minuten. De rode kaart die de doelman kort voor rust kreeg bleek uiteindelijk beslissend in de nipte nederlaag die de Hoornse formatie leed bij EVV in Echt.


Wiese mocht inrukken nadat hij een lange bal op Giel Piereij verkeerd inschatte en een overtreding maakte op de EVV-aanvaller. Daarvoor waren de kansen aan beide kanten schaars al had Sonny Pronk wellicht beter af kunnen leggen op Zwagerman in plaats van voor eigen kans te gaan. Nu mikte hij voorlangs. Kort voor rust ontstond het onnodige moment waarbij Wiese de fout ingang aangezien verdediger Marijn Ploem ook nog had kunnen ingrijpen. Tot overmaat van ramp had de alsnog invallende Van der Werff geen antwoord op de toegekende vrije trap die door Stijn Keulen met de wind mee hard tegen de touwen werd gejaagd.

De ploeg van Anand Jagdewsing probeerde ondanks het numerieke ondertal toch nog de bakens te verzetten en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Het dichtst bij was invaller Jesse Werners, maar ook hij kreeg de bal niet langs de EVV-goalie en dus bleef de gelijkmaker uit.