HOORN - De zaalvoetballers van RKAV Volendam zijn vrijdagavond in feeststemming richting Volendamse kermis gegaan nadat de openingswedstrijd van de Eredivisie Zaalvoetbal met ruime cijfers werd gewonnen. Op bezoek bij HV/Veerhuys haalde de ploeg van coach Hjalmar Hoekema ongenadig hard uit: 2-8.


De Hoornse formatie van coach Najib Taki wist zich deze zomer flink te versterken, maar kende in eigen huis een valse start van de competitie. Duidelijk nog niet bij de les stond men binnen tien minuten al op een 0-3 achterstand door twee treffers van Nick Schilder en een doelpunt van Sam Lautenschutz. Via David Albert en Jorg Ooievaar leek Veerhuys terug te keren in het duel, maar Kevin Mühren bracht de marge nog voor rust op twee.

In de tweede helft probeerde thuisploeg het nog wel, maar stuitte enkele keren op de sterk debuterende doelman Thomas Bakker. RKAV Volendam bleek een stuk efficiënter en maakte het duel vakkundig af. Nick Schilder maakte zijn derde van de avond en vervolgens deden Robin Kwakman, Tim Taylor en Mohammed Sout ook nog een duit in het zakje.