VOLENDAM - Zowel RKAV Volendam als HV/Veerhuys blijven in de race voor een plaats in de kampioensgroep in de Eredivisie Zaalvoetbal. Het onderlinge duel tussen de nummer zes (Volendam) en nummer acht eindigde vrijdagavond in een puntendeling (2-2).

HV/Veerhuys van coach Najib Taki nam in Volendam tweemaal een voorsprong. De eerste keer gebeurde dat al in de derde minuut door David Albert. Vervolgens waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar keeper Marcel Ons bleek in uitstekende vorm, al moest hij capituleren op een schot van Kevin Mühren. Nog voor de rust maakte Albert zijn tweede en was het 1-2.

In de tweede helft was de ploeg van Hjalmar Hoekema het gevaarlijkste en de gelijkmaker van Robin Kwakman was dan ook terecht. Een extra tegenvaller voor HV/Veerhuys was de tweede gele kaart voor Jorg Ooievaar die niet voldoende afstand nam bij een vrije trap.