HOORN – Niet voor de eerste keer dit seizoen heeft Hollandia het een hoger geklasseerde ploeg aardig lastig gemaakt. Toch kon de Hoornse ploeg een nederlaag tegen RKZVC niet voorkomen, 0-1.

In de slotfase van het seizoen is Hollandia in de race voor een plek in de nacompetitie. Tegen RKZVC had de Hoornse ploeg een nieuwe stap kunnen zetten in de jacht op de derde periodetitel. ‘We waren eigenlijk de hele wedstrijd beter, maar kregen door wat pech een doelpunt tegen’, zei Nick van Santen. ‘Wij creëerden zelf eigenlijk geen grote kansen, maar waren wel beter.’

Waar Hollandia geen grote kansen creëerde en niet scoorde, wist RKZVC na een klein half uur de score te openen. Het was Joey Belterman die Nick van Santen passeerde.

De 0-1 bleek uiteindelijk ook de eindstand. ‘Natuurlijk baal je dat je geen resultaat boekt, anders hadden we bovenaan gestaan in de derde periode’, vervolgde Van Santen. DEM en SDO, eveneens in de race voor de derde periodetitel, verloren ook.

‘Het gevoel na de nederlaag is zuur, maar het maakt me trots dat we weer tegen een hoog geklasseerde ploeg laten zien dat we een prachtig team hebben.’ Dat prachtige team gaat, met de koploper van de derde periode nog in het vizier, de laatste fase van het seizoen in. Daarin wachten nog confrontaties met Hoogland, SDO en AWC.

Hollandia – RKZVC 0-1 (0-1)
0-1 Joey Belterman