HOORN - In de vierde divisie heeft Purmersteijn de zesde plaats van Hollandia overgenomen door in de Noord-Hollandse derby met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 0-1.

Tot halverwege de tweede helft bleef het duel op 0-0 steken en dat wa smet name te danken aan Purmersteijn-keeper Nick van Santen die de thuisploeg enkele malen van het scoren afhield, en eenmaal werd gered door de paal.

Aan de andere kant stond ook Dirk Bakker goed te keeper, maar jij moest in de 68e minuut wel capituleren bij een strafschop van Mylan Polman. Die treffer bleek uiteindelijk genoeg voor de winst voor de Purmerenders.

Met nog één wedstrijd te gaan staan beide ploegen nu op 43 punten al is het doelsaldo van Purmersteijn beter. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met Purmersteijn-BOL en Hollandia gaat dan op bezoek bij ARC.