HOORN - Hollandia heeft zondagmiddag een collectieve teamprestatie geleverd door ADO '20 met 3-1 te kloppen. Sonny Pronk nam alle Hoornse treffers voor zijn rekening.

Toch is het teveel eer om de zege alleen op Pronk's conto te schrijven want de gehele ploeg van trainer Anand Jagdewsing verdient deze credits ondanks een moeizame start. De wedstrijd was namelijk net op gang toen Jan-Willem Tesselaar de 0-1 al achter keeper Brian van der Werff had liggen. Ook hierna lukte het de thuisploeg nog niet echt om kansen te creeëren en men mocht van geluk spreken dat Sem Kroon de bal op de paal kopte. De gelijkmaker van Sonny Pronk kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen.

Hollandia begreep dat er meer viel te halen en Jagdewsing stapte in de rust af van het behoudende spel van de eerste helft. Met een gezonde portie werklust werd het de Heemskerkers steeds moeilijker gemaakt. Na een fout van Doesburg kon Pronk dan ook zijn tweede maken . Ondanks de vaardigheden van spelers als Sead Mazreku en Milan Klopper kwam ADO '20 nauwelijks voor het Hoornse doel en na goed voorbereidend werk van Sven Deen gooide Pronk de wedstrijd dan ook definitief in het slot: 3-1.

Met zes punten uit vier duels doet promovendus Hollandia het vooralsnog uitstekend in de Derde Divisie. ADO '20 van trainer Juan Fernadez Coto blijft vooraslnog op twee punten staan en wacht nog op de eerste zege.