HOORNVele deelnemers verschenen afgelopen zondag aan de start van de Ironman 5150. Anderhalf kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen was de taak. Tristan Olij wist de wedstrijd over de olympische afstand winnend af te sluiten. Tessa Kortekaas was de eerste dame die over de finish kwam.

Met zo’n achthonderd deelnemers was er voldoende animo voor de Ironman 5150, dé wedstrijd van het Multisport Festival Westfriesland. Toch was de concurrentie voor de eindzege niet heel groot, beaamt Tristan Olij. ‘Er was niet veel tegenstand. Ik heb me tijdens het lopen nog een beetje kunnen sparen voor dinsdag, want dan is de triathlon in Schagen.’

De 21-jarige was één van de drie professionals die meedeed aan de Ironman. Het is een evenement waar Olij van genoot. ‘Het is leuk om de triathlon sport zo te kunnen promoten. Na 1 uur, 55 minuten en 25 seconden kwam hij over de finish. Ook Schipper (1:48:44) verscheen op het podium, maar omdat de paralympiër teveel voordeel had op zijn handbike kon hij geen eerste worden in het totaalklassement. Wel verscheen hij op het podium. Dat gold ook voor Jeffrey van der Park (02:00:06) en de Argentijn Fabian Flores (02:03:17), die de top drie compleet maakten. Bij de dames was het prof Tessa Kortekaas uit Voorhout die, na 2:11:56, eerste werd. Ruim anderhalve minuut later kwam Talisa van der Fluit (2:13:38) over de eindstreep. Sophie Engels completeerde de top drie.

Hard trainen
Voor Tristan Olij was de Ironman 5150, ondanks dat hij niet al teveel concurrentie had, weer een bewijs dat hij in goede doen is. ‘De sleutel is: hard trainen. Ik ben goed in vorm’, stelt de man uit Winkel, die in de afgelopen weken de triathlons in Heerhugowaard, Langedijk en Nieuwe Niedorp wist te winnen. Komende dinsdag staat hij aan de start van de triathlon in Schagen, de laatste wedstrijd die onderdeel is van het Van der Voort Sprint Circuit.

Kijk hier voor alle uitslagen