HOORN – Afgelopen zaterdag mochten de heren en dames van Disnierats weer aan de Blauwe Berg in Hoorn aan de slag. Het verloop van de thuiswedstrijden van beide teams zorgden voor tevreden gezichten.

Disnierats heren – VTV 5-5
De heren van Disnierats ontvingen VTV uit Nieuwegein, op papier een titelkandidaat. Sjoerd Bek beet het spits af tegen Van Spengen, een tegenstander waar Bek het altijd zwaar tegen heeft. De winst ging dan ook naar de man van VTV. Heijnis mocht het opnemen tegen Romijn. Helaas ging ook deze wedstrijd verloren, maar Laroo deed vervolgens waarvoor hij naar Hoorn is gehaald en won in een knappe wedstrijd van Van den Berg. Ook het dubbel ging naar de heren uit Hoorn waarna Heijnis knap van Van Spengen won waardoor er een prima 3-2 op de borden stond.

Vervolgens kon Bek niet winnen tegen Van den Berg, maar wist Laroo wel knap te winnen van Romijn. Dat de heren uit Hoorn een dagje ouder worden toonde Heijnis wel aan door de opgave in zijn laatste wedstrijd wegens kramp tegen Van den Berg. Laroo kon zijn derde wedstrijd niet winnen, maar Bek pakte zijn laatste pot waardoor er 5-5 op de borden verscheen. Voor de heren een prima resultaat.

Disnierats dames – De Treffers 7-3
‘Vooraf wisten we dat dit een zware klus zou worden, maar door de incomplete opstelling van de tegenstanders werd het ons wat makkelijker gemaakt’, zei Nicole van der Ark na de wedstrijd die Disnierats speelde tegen De Treffers. Het leverde gemengde gevoelens op. ‘Want een mazzeltje is welkom, maar het geeft uiteraard meer voldoening om voor de punten te moeten knokken.’ Doordat de gasten maar met twee spelers kwamen kreeg Disnierats drie punten cadeau.

Van der Ark wist haar eerste wedstrijd heel knap te winnen. Ze kwam eerst 0-2 achter, in de vierde game werd een 5-0 achterstand weggewerkt en ook nog een matchpoint tegen overleefd. Annelies Mannak speelde daarna erg goed maar kwam net wat te kort en verloor. Tessa Margaroli en Van der Ark lieten weer zien dat hun dubbel erg sterk is en wisten na een stroeve start deze om te buigen naar winst. Vervolgens won Margaroli heel keurig haar eerste partij, Van der Ark en Mannak kwamen allebei in hun tweede partij tekort. Margaroli wist daarna weer na een spannende vijfsetter de winst naar zich toe trekken wat resulteerde in een 7-3 winst.