VOLENDAM - Leon Geus krijgt geen genoeg van handballen bij HV KRAS/Volendam. De 26-jarige Horinees heeft het al jaren lastig om het sporten op topniveau te combineren met zijn baan als winkelmanager bij KPN, maar besloot zijn contract toch opnieuw te verlengen.

De grote drijfveer hiervoor is het aanvullen van zijn prijzenkast. De linkerhoekspeler draagt al sinds 2009 de kleuren van KRAS/Volendam en mocht in zijn eerste drie seizoenen maar liefst negen stukken zilverwerk in ontvangst nemen. Hierna bleven de grote successen echter uit en dat steekt Geus. “Ik wil nog een prijs winnen en geef niet op voordat dit gelukt is.”

De Horinees heeft veel vertrouwen in de kwaliteiten van de selectie van trainer Peter Portengen. “We waren het afgelopen seizoen te veel afhankelijk van een paar steunpilaren in het team. Als die dan wegvielen kregen we het gelijk moeilijk. Nu zijn veel van onze jonge spelers al erg goed bezig en daar komen zelfs nog een paar versterkingen bij. Dit seizoen moet het goed komen.”