HOORN – Een eredivisionist tegenover een eerstedivisionist, op papier een ongelijke strijd. Hovocubo bracht dit tegen OS Lusitanos ook in de praktijk. Met speels gemak boekte de Hoornse ploeg een ruime bekerzege, 18-4

Zonder de geblesseerden Amir Molkarai en Zakaria Amrani en de geschorste Kevin Tromp trad Hovocubo aan tegen OS Lusitanos, dat uitkomt in de Eerste Divisie A. Op papier was de thuisploeg dan ook de duidelijke favoriet, wist ook Sander van Dijk. ‘Dat je deze wedstrijden moet winnen is duidelijk. We willen vooral doorgaan waar we mee bezig zijn. Het zou mooi zijn als we op een ruime voorsprong komen en het publiek wat kunnen vermaken’, zei de oefenmeester vooraf. Dat lukte ook.

Zonder het drietal, maar met Yoshua St. Juste, Youssef Makraou, Mats Velseboer, Barry de Wit, Karim Mossaoui en Lahcen Bouyouzan beschikte Hovocubo immers over zes spelers die de komende dagen met het Nederlands zaalvoetbalteam aantreden tegen Tsjechië. De ploeg beleefde met de vele internationals een zorgeloze avond. Het klassenverschil werd op het plankier duidelijk. Nadat Erfan Khodabaks, keeper bij Lusitanos, enkele schoten wist te keren was een inzet van Bouyouzan hem te machtig. Het leverde Hovocubo na twee minuten de voorsprong op.

Comfortabel
Het was een voorsprong die ook niet meer werd weggegeven. Halverwege had Hovocubo de wedstrijd met een 7-0 tussenstand al lang en breed beslist. Mats Velseboer nam er drie voor zijn rekening, waarvan de laatste, achter zijn standbeen, de fraaiste was. Ook Lahcen Bouyouzan, Yoshua St. Juste en tweemaal Faisal Mellah kwamen tot scoren. De Hoornse ploeg maakte de bezoekers hiermee duidelijk dat er niets te halen viel. ‘In de eerste helft aanzetten en dan is het klaar. De spanning was er na rust niet meer’, zei Mats Velseboer.

Heel blijven
Na de onderbreking was het voor Hovocubo vooral zaak om heel te blijven tegen de eerstedivisionist. De nul houden lukte niet, want via Ismail Chibrani, Melvin Grootfaam, Jeff Osei en Lionel Grootfaam kwam OS Lusitanos viermaal tot scoren. Het was enkel voor de statistieken, want Hovocubo had een dusdanig overwicht dat het geen moment meer een wedstrijd werd. Wel een monsterscore. Suleiman was met vier doelpunten het meest productief in het tweede bedrijf. Ook Bouyouzan (2x), Mellah (2x), El Bakkali, Makraou en Mossaoui kwamen tot scoren en zorgden voor de 18-4 eindstand. ‘Dit soort duels zijn niet leuk nee’, beaamde Velseboer. ‘Het hoort erbij. Maar ik heb liever zo’n wedstrijd dan dat we zijn vrijgeloot.’

Door de zege plaatst Hovocubo zich voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Volgend weekend speelt de ploeg op in Den Helder tegen hekkensluiter Zeemacht.

Hovocubo – OS Lusitanos 18-4 (7-0)
1-0 Lahcen Bouyouzan (3e), 2-0 Mats Velseboer (5e) , 3-0 Yoshua St. Juste (10e), 4-0 Faisal Mellah (11e) , 5-0 Mats Velseboer (14e), 6-0 Mats Velseboer (17e), 7-0 Faisal Mellah (17e), 7-1 Ismail Chibrani (25e), 8-1 Lahcen Bouyouzan (27e), 9-1 Mukhtar Suleiman (28e), 10-1 Issam el Bakkali (28e), 10-2 Melvin Grootfaam (29e), 11-2 Lahcen Bouyouzan (30e), 12-2 Youssef Makraou (33e), 12-3 Jeff Osei (34e), 13-3 Mukhtar Suleiman (35e), 14-3 Mukhtar Suleiman (37e), 15-3 Faisal Mellah (38e), 16-3 Karim Mossaoui (39e), 17-3 Mukhtar Suleiman (40e), 17-4 Lionel Grootfaam (40e), 18-4 Faisal Mellah (40e).

Fotografie: Gerrie Meijer