HOORN – In eigen huis verloor een behoorlijk gehavend Zwaluwen’30 van laagvlieger Te Werve. In de vierde klasse slaagde Hollandia er wel in om de punten in Hoorn te houden.

Zwaluwen’30 – Te Werve 2-5
,,Een pover Zwaluwen’30 speelde tegen fel en individueel sterk Te Werve” vatte coach Ron van der Gracht samen. Na een kwartier keek de Hoornse ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. ,,We hebben constant achter de feiten aangelopen” vervolgde de coach.

Voor rust zag hij drie sterkhouders geblesseerd uitvallen. ,,Jelle Huitema, Thomas Hand en Perry Vlasman vielen voor rust al uit. Naast blessures van Ivo Rottine, Wietse van Diepen en Jim Nelen was dit iets teveel van het goede. We hadden niet de kracht en kwaliteit om van dit Te Werve te winnen”. Bij een 0-3 achterstand wist Serdar Özturk te scoren. Tien minuten voor tijd trof Andy van Ommen doel.

Hollandia – Fortuna Wormerveer 3-1
In het Julianapark boekte Hollandia een 3-1 overwinning op Fortuna Wormerveer. ,,We waren veel beter en speelde op hun helft” zag Barry Rageh.

Na een 0-0 ruststand bracht Davey Biezen de Hoornse ploeg op een 1-0 voorsprong. Nadat de bezoekers uit Wormerveer op gelijke hoogte waren gekomen wisten Marvin Begnor en Bollie Casser de thuisploeg naar een 3-1 overwinning te schieten. ,,Het ging moeizaam maar we hebben terecht gewonnen. We waren veel beter”.