LEIDSCHENDAM/ZOETERMEER – De heren van Disnierats kunnen tevreden terugkijken op de uitwedstrijd tegen VVV. De ploeg behaalde daarin een prima resultaat. Voor de dames van de Hoornse tafeltennisvereniging was er minder reden voor enthousiasme.

VVV – Disnierats heren 3-7
In Leidschendam had Sjoerd Bek weinig moeite om Disnierats aan het eerste punt te helpen, waarna Michel Laroo eveneens eenvoudig won. Stefan Heijnis moest zijn meerdere kennen in de uitstekend spelende tegenstander. Het dubbel werd een thriller. ‘Na tweeënhalve set weggespeeld te worden herpakten we ons op miraculeuze wijze en wisten we de wedstrijd uiteindelijk met 13-11 in de vijfde set te winnen’, aldus Marco Gerritse. Na winstpartijen van Bek en Heijnes kon VVV weer iets terugdoen. Vooral de negende partij was een spannende. Bek kwam in de vijfde set met 8-2 voor waardoor de heren uit Hoorn het punt al hadden geteld. Echter bleek Bruijne nog te beschikken over een reserve want hij pakte uiteindelijk de wedstrijd toch nog met 11-9 in de vijfde set. Laroo won de laatste partij waardoor de einduitslag 3-7 werd. ‘Al met al een mooi resultaat maar toch het gevoel dat er meer in had gezeten.’

DeBoer Taverzo – Disnierats dames 8-2
Op bezoek bij DeBoer Taverzo ging Disnierats met 8-2 onderuit. ‘Een pijnlijke nederlaag’, aldus Nicole van der Ark. Bij de Hoornse ploeg deed Som Roelofsma na een jaar blessureleed weer mee als vervanger van Tessa Margaroli.

In Zoetermeer wist Nicole van der Ark het eerste duel eenvoudig in haar voordeel te beslissen. Nadat de volgende drie partijen door de thuisploeg werden gewonnen pakte Van der Ark opnieuw een punt voor Disnierats. Verder dan dat kwam het niet, aangezien DeBoer Taverzo de laatste vijf partijen won. Eén daarvan kwamen doordat Roelofsma haar derde partij moest opgeven aangezien haar blessure weer opspeelde.