HOORN – Afgelopen zaterdag speelden zowel de heren als de dames een thuiswedstrijd. De resultaten waren voor beiden niet zoals gehoopt. De heren verloren en de dames speelden gelijk.

Disnierats heren – US 3-7
Onder het toeziend oog van de nodige supporters die zorgden voor een volle kantine in de Ben Hagenaarshal aan de Blauwe Berg verloor Disnierats met 3-7. De heren kenden een geweldige start. Bek won sterk van Dylan Kret, Gerritse won van Tycho Dekkers en Heijnis kreeg twee matchpoints tegen Jean Paul Montanus. Helaas kon Heijnis deze niet verzilveren en verloor de wedstrijd uiteindelijk. Het sterke dubbel van Heijnis en Gerritse zette 3-1 op de borden. Enig teleurgesteld omdat het ook 4-0 had moeten staan. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. Gerritse speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Kret die in vijf sets won. Ook Bek speelde ongelukkig, hij verloor ook zijn wedstrijd in vijf sets. Heijnis kon het niet brengen tegen Dekkers waarna Gerritse wederom ongelukkig in vijf sets verloor van Montanus. Ook de laatste wedstrijd van Bek en Heijnis werd verloren waardoor er een pijnlijke 3-7 op de borden stond.

Disnierats dames – Tanaka 5-5
In eigen huis deelde de damesploeg van Disnierats met 5-5 gelijk tegen Tanaka. Tesse Margaroli wist twee keer te winnen. Annelies Mannak en Nicole van der Ark pakten beiden een zege en wisten in de dubbel ook een punt te pakken. ‘Er had meer ingezeten maar op de juiste momenten lukte het niet erg. Ik had zelf echt een offday. Annelies haar winstpartij was erg knap tegen de sterkste maar verliest dan weer helaas van de zwakste’, zei Van der Ark na afloop. ‘We staan nu tweede met drie punten achterstand op de nummer één en een punt voor op de nummer drie.’