PURMEREND – In de drie zaterdagavond wedstrijden die het in de afgelopen drie seizoenen speelde pakte Hollandia slechts één punt. ‘Het gevoel bij zaterdagavond was dus niet je van het. Die psychologische barrière is bij deze doorbroken.’ stelde Charles van Altena na afloop. In Purmerend behaalde de Hoornse ploeg een overwinning, 0-1.

‘Het is een teamprestatie van heb ik jou daar. Het team is helemaal tot het gaatje gegaan en daar ligt ook een belangrijke kracht van ons’, zei trainer/coach Charles van Altena na afloop. Na dertien minuten werd Kevin Giele gevloerd waarna Sven Deen mocht aanleggen voor de penalty. Deen wist deze te verzilveren en de Hoornse ploeg zo op voorsprong te brengen. ‘In de eerste helft konden wij bij vlagen met goed en gedurfd positiespel eronder uit voetballen. Het vervolg was te onrustig.’

Door de overwinning klimt Hollandia naar de achtste plaats in de Hoofdklasse A. Komende dinsdag speelt de Hoornse ploeg in het bekertoernooi tegen eersteklasser LSVV.

Purmersteijn – Hollandia 0-1 (0-1)
14. 0-1 Sven Deen