HOORN – Op zaterdag 6 juli 2019 start op de tennisbanen van HLTV Juliana op de Blauwe Berg de 41e editie van het Boekweit|Olie Tennistoernooi. Een Nationaal Ranglijsttoernooi met vier sterren, zowel bij de heren als bij de dames, wat hiermee één van de sterkste Nederlandse Ranglijsttoernooien is.

Het Boekweit|Olie Tennistoernooi wordt gespeeld van zaterdag 6 juli 2019 t/m zondag 14 juli 2019, waarbij de prijzen op de slotdag zullen worden verdeeld. Met ongeveer 340 deelnemers en een te verwachten aantal van 345 wedstrijden is de deelname ten opzichte van 2018 afgenomen. In de Open rubrieken (exclusief de Nationale Ranglijst wedstrijden) is het aantal wedstrijden afgenomen van 290 in 2018 tot een te verwachte aantal wedstrijden van 240 dit jaar. Het aantal Nationale Ranglijst wedstrijden is hetzelfde gebleven en zal ongeveer 105 wedstrijden bedragen.

Ranglijsttoernooi
Bij het heren enkelspel HE**** spreekt de organisatie van een goed veld en staat “Good Old” Bart de Gier, vijfvoudig winnaar van het Boekweit|Olie Tennistoernooi met een twaalfde plaats op de Nationale Ranglijst als eerst geplaatst op de acceptatie lijst. Op dit moment zijn acht spelers van de top 30 van Nederland geaccepteerd voor het hoofdschema.

Ook bij het dames enkelspel DE**** staat er weer een sterk deelnemersveld. Marrit Boonstra, winnares van het Boekweit|Olie Tennistoernooi 2018, staat met een zevende plaats op de Nationale Ranglijst als eerst geplaatst op de acceptatie lijst. In de breedte is er zowel bij de heren als bij de dames een sterk veld. Via het geven van wildcards hoopt de toernooileiding het heren- en het damesveld verder te versterken.

Open Rubrieken
240 spelers & speelsters hebben zich ingeschreven voor de 2, 3, 4, 5, 6, 7 15+, 8 17+, 6 35+ en 7 35+ rubrieken. De deelname in de Open rubrieken is tegenvallend met twintig procent minder deelnemers dan in 2018, maar wel conform het algemeen beeld in Nederland. Het niveau in enkele rubrieken is echter vrij hoog. Zo staat bijvoorbeeld in rubriek HE-2 Michel Koning van A.T.C. Sloterplas als eerst geplaatst..

Het toernooi
Het toernooi begint op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli met enkele wedstrijden uit de 2- t/m 8-rubrieken. Op maandag 8 juli worden vanaf 12.00 uur de kwalificaties voor de HE**** en op dinsdag 9 juli vanaf 12.00 uur de kwalificaties voor de DE**** gespeeld. De inschrijving voor deze kwalificaties is voor de heren op maandagochtend tot 11.30 uur en voor de dames op dinsdagochtend tot 11.30 uur op het park van HLTV Juliana.

Op woensdag 10 juli wordt om 10.00 uur gestart met de eerste ronde partijen van het hoofdschema van de HE**** en de DE****. De finales van alle onderdelen zijn op zondag 14 juli vanaf 09.00 uur.

Kijk hier voor een volledig (dag- en week)programma en de wedstrijdschema’s. De hoofdschema’s van HE**** en DE**** zijn pas zichtbaar vanaf dinsdag 9 juli (begin van de avond), daar de loting van de hoofdschema’s op deze dinsdag om circa 18.00 uur zal plaatsvinden.