HOORN - Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt tijdens de Hoornse Waterweken 16 en 17 juli weer naar Hoorn! Ook is er de mogelijkheid voor aangepast zeilen met de speciale Hansa vloot. Het hele weekend kan dus iedereen gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

Gratis het water op!
Optimist on Tour Hoorn is een initiatief van de gemeente Hoorn, Watersportvereniging Hoorn en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen de 8 en 12 jaar uit de regio kunnen het hele weekend naar de haven komen om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Programma en aanmelden
Kinderen kunnen zich aanmelden voor zaterdag en zondag tussen 9:30 tot 17:30 uur. Je kan je samen met vriendjes en vriendinnetjes vooraf inschrijven via de website optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek. Aanmelden op locatie kan ook, hierbij is toestemming van een ouder/verzorger nodig. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen.

Aangepast zeilen
Kinderen die minder mobiel zijn kunnen ook het water op! Met hulp van Sailability is er een Hansa vloot aanwezig en zijn er vrijwilligers en faciliteiten om aangepast te zeilen. Onder anderen een goede tillift en andere hulpmiddelen zijn aanwezig. Hierdoor kan ook de jeugd met een beperking mee doen. Voor extra info zie de website www.wsvh.nl/aangepast-zeilen

.


Professor in het Waterlab
Altijd al professor willen spelen? Naast Optimist on Tour kan je aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren we kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Inschrijven
Schrijf je van te voren GRATIS in op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. Wil je meedoen met aangepast zeilen? Laat dit dan tijdig weten door te mailen naar coksailabilityhoorn@gmail.com.

Locatie
Julianapark 1, 1621 MR Hoorn