ZWAAG - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Hovocubo voor de tweede week op rij acht doelpunten moeten incasseren. Tegen regerend landskampioen TPP uit Rotterdam ging de Hoornse formatie met 0-8 onderuit.

Een week geleden leed Hovocubo een nederlaag met dezelfde cijfers tegen KTP Nieuw Roden, maar in de thuiswedstrijd tegen TPP gaven de eindcijfers een behoorlijk vertekend beeld volgens trainer/coach Rudy Monden. 'We speelden klein en compact want TPP blijft natuurlijk een topploeg en dat ging ons goed af. Door een slippertje kwamen we halverwege de eerste helft op 0-1 achter, maar eigenlijk was er toen nog niets aan de hand', aldus Monden. 'En dat was knap want als ik kijk naar ons team wat nog geen drie maanden terug tegen TPP speelde dan heb ik daarop dit moment nog maar vier speelsters van over.'

Drie minuten na de rust viel de 0-2 en dat betekende uiteindelijk de opmaat voor een grote nederlaag. 'Op dat moment zag je echt iets knakken in onze ploeg. Na de 0-3 probeer je vervolgens nog iets te forceren door met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar dit pakte helaas volledig verkeerd uit.' Bij TPP bleek met name Nikki de Roest de grootste plaaggeest door vijf goals voor haar rekening te nemen.

Toch zag Monden ondanks de pandoering nog lichtpuntjes. 'Marjan Brouwer kon na blessureleed eindelijk weer eens een hele wedstrijd spelen en een nieuwe speelster, Jaimy Mol, ontwikkelt zich uitstekend. Doordat Reiger Boys won staan wij nu nog vaster op de tiende plaats en moeten wij er in de komende vijf wedstrijden alles aan doen om nacompetitie of rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat zal zwaar worden, maar we gaan er zeker voor strijden', aldus Monden die komende vrijdag 15 maart met zijn ploeg op bezoek gaat bij Team Alkmaar/Sportstars.