JONAVA – Na de fraaie 12-2 overwinning op Murata heeft Hovocubo ook de tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League winnend weten af te sluiten. Door de zege deed de Hoornse ploeg wederom goede zaken in de strijd om de groepswinst, 2-5.

Het doel tegen Reading klonk simpel, winnen. Hovocubo deed dat afgelopen woensdagavond ook. Voor rust bouwde het de voorsprong via Mats Velseboer en Faisal Mellah op waardoor het halverwege met 0-2 aan de leiding ging. Na rust bouwde de Hoornse ploeg die verder op.

Fraai
Net zoals de 0-2 van Mellah, die scoorde na fantastisch voorwerk van Amir Molkarai, was de 0-3 een keurige treffer. Op aangeven van Karim Mossaoui ontving Mukhtar Suleiman de bal en wist deze fraai in het doel te werken. Via Mellah en Molkarai stond het drie minuten later al 0-5.

Na de riante 0-5 voorsprong incasseerde de Hoornse ploeg in in de 31e en 34e minuut een tegentreffer waardoor de Engelse opponent dichterbij kwam. Desondanks kon Hovocubo de voorsprong vasthouden, iets wat ook te danken was aan Barry de Wit. De sluitpost kende een sterk debuut en wist bij de 2-5 voorsprong een schot van Sergio Marles uitstekend te pareren. ‘Na de 5-0 kregen we door onoplettendheid een goal tegen en daarna speelden zij met meevoetballend keeper waarin ze nog een keer scoorden.’ reageerde Amir Molkarai.

'We speelden niet helemaal ons spel en we kwamen niet echt los, zij speelden voor hun laatste kans. Op momenten hebben we goeie dingen gedaan maar het was bij lange na niet ons niveau’, vervolgt de aanvoerder. Later op de avond boekte Vytis een 4-1 zege op SS Murata waardoor beide teams zes punten uit twee duels hebben.

Beslissing
Komende vrijdagavond strijden Vytis en Hovocubo in een rechtstreeks duel om de groepswinst en dus plaatsing voor de Main Round van de Champions League. ‘Zij hebben een goede ploeg en ze waren effectief tegen Reading, alhoewel Reading tegen hen wel met een stuk mindere keeper speelde dan tegen ons’, aldus de aanvoerder van de Hoornse ploeg. ‘We staan allebei op zes punten en uiteindelijk wordt vrijdag beslist wie er door gaat. We hebben er vertrouwen in en gaan uit van ons eigen kwaliteit.’

Na twee wedstrijden heeft Hovocubo 6 punten. Komende vrijdag speelt de Hoornse ploeg de laatste wedstrijd. Dan is om 18.00 uur gastheer FK Vytis de tegenstander.

Reading – Hovocubo 2-5 (0-2)
6. 0-1 Mats Velseboer
15. 0-2 Faisal Mellah
24. 0-3 Mukhtar Suleiman
25. 0-4 Faisal Mellah
28. 0-5 Amir Molkarai
31. 1-5 Victor Muraca
34. 2-5 Leonardo Mielli