AMSTERDAM – SG West-Friesland diende afgelopen zaterdagavond de kater weg te spelen na de teleurstellende nederlaag vorige week. Op bezoek bij koploper De Dolfijn slaagde het er niet in, 9-6.

Met koploper De Dolfijn had SG West-Friesland op papier niet de meest ideale opponent om revanche te nemen. Echter, wat de Hoornse ploeg liet zien was een wereld van verschil en hoewel er een 9-6 nederlaag werd geleden gaf het spel vertrouwen voor de resterende wedstrijden.

Coach Schoenmaker had met zijn mannen geanalyseerd wat er vorige fout ging en een duidelijk strijdplan neergelegd om het De Dolfijn lastig te maken. Deze Amsterdamse ploeg is dé titelkandidaat want met ex-spelers van hoofdklassers de Zaan en de Ham steekt men niet onder stoelen of banken dat het hogerop wil. SG West-Friesland moest dan ook als hecht collectief gaan optreden om een bevredigend resultaat neer te zetten.

En dat deed men met verve, want na de eerste periode was het slechts 3-2 en maakte de Hoornse ploeg het de tegenstander moeilijk. Elke keer als het gaatje geslagen leek te zijn, vocht SG West-Friesland zich weer terug en zo stond het halverwege 6-5. ‘Dit gaf vertrouwen en De Dolfijn raakte soms wat geïrriteerd’, aldus Ron Schoenmaker. ‘Het was jammer dat binnen een minuut twee fouten aan onze zijde genadeloos werden afgestraft en dus daar toch het beslissende gat werd geslagen.’ Toen er ook nog een strafworp werd gemist leek dat de genadeklap, maar de gasten wisten hun rug te rechten. Want de laatste periode werd ingegaan met een 9-5 achterstand, maar het was zeker de verdienste van de uitploeg dat De Dolfijn hierin niet meer wist te scoren, men zelf nog wel een doelpunt wist te maken, de gastheer tweemaal een time-out moest nemen en de coach ook nog geel kreeg. Ondanks de nederlaag toch tevreden gezichten bij SG West-Friesland, dit in tegenstelling tot vorige week.

Doelpunten SG West-Friesland: Bas Roozenkrans (4), Daan Kok en Bruun Beenker.