HOORN – Komende zondag vindt in schouwburg ‘Het Park’ in Hoorn de 24e editie van de Westfriese sportverkiezing plaats. In de categorie ‘Sportcoach’ is Niña George genomineerd. Vorig jaar had zij het tweede team van Hovocubo onder haar hoede, en wist zowel de titel als de districtsbeker in de wacht te slepen.

2017 zal voor Niña George een fijne herinnering zijn. De dubbel werd behaald. “Uiteindelijk een heel geslaagd seizoen, voor het seizoen was de doelstelling zorgen dat we een periode pakken. Het resultaat werd uiteindelijk gewoon direct kampioen en de beker pakken” vertelt de coach. Naast de prijzen was het voor George ook een leerzaam jaar. “Het was een hele mooie periode. Veel geleerd van Sander van Dijk en mogen werken met hele goeie spelers. Spelers met ervaring, onder andere Nigel Wijdenbosch en Every Janzen, en talentvolle spelers zoals Kevin Tromp, Bart Overtoom en Mick van der Gulik”.

George is inmiddels actief bij het Heerhugowaardse Reiger Boys, waar zij de dames 1 onder haar hoede heeft, maar ook assistent-bondscoach is bij het Nederlands dames zaalvoetbalteam. Een mooie stap na Hovocubo 2.

Erkenning
De nominatie is een erkenning voor het goede werk wat de coach is geleverd. George: “Jazeker, een hele mooie erkenning, het werk hebben we als team/club geleverd. Het hele seizoen zijn we blijven doen wat we getraind hebben en met de kwaliteiten van het hele team hebben we succes behaald”.

Aanstaande zondag zal George plaats mogen nemen in schouwburg ‘Het Park’ waar zij te horen zal krijgen of zij de prijs ook in de wacht sleept. “Ik heb geen verwachtingen. Ik vind het al super leuk dat ik genomineerd ben. Ik heb ook geen verwachtingen van het evenement, dan kan het alleen maar leuk zijn”.

Naast Niña George zijn ook Ruben Olijhoek (Voetbaltrainer Hollandia jeugd onder 15) en Kurt Findhammer (Coach Dance Impression) genomineerd.