HOORN - In de categorie coach is Charles van Altena één van de genomineerden. Op zondag 13 januari hoort de coach tijdens de 25e editie van de Westfriese Sportverkiezingen of hij wint. Naast Van Altena maken ook Sander van Dijk (zaalvoetbalvereniging Hovocubo) en Dennis Lens (Hoornse Badminton Vereniging) kans op de prijs.

De nominatie is dan wel voor Charles van Altena, maar de coach stelt dat de prijs niet alleen hem toekomt. ‘Een nominatie alleen al is een mooie erkenning voor wat wij met z'n allen doen bij Hollandia. We kunnen trots zijn op dat gegeven en we kunnen zeker trots zijn op de spelers die de prestaties neerzetten’, zegt de oefenmeester die bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Hoornse hoofdklasser.

De nominatie is geen verrassende. Onder leiding van de Purmerendse coach pakte Hollandia vorig seizoen immers een periodetitel waardoor het mocht deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. De ploeg promoveerde uiteindelijk niet, maar dat doet niets af aan de knappe prestatie. ‘Deze nominatie zegt dat hard werken, slim werken en goed samenwerken loont’, vervolgt Van Altena.

Op 13 januari, als de Westfriese Sportverkiezingen zal worden gehouden, hoort Van Altena of hij ook de prijs voor coach van het jaar pakt. De concurrentie is behoorlijk. Sander van Dijk pakte met Hovocubo de landstitel en de KNVB Beker. De andere genomineerde is Dennis Lens, coach bij de Hoornse Badminton Vereniging. Vorig seizoen promoveerde HBV naar de Eredivisie, waar het zich als promovendus wist te plaatsen voor de kampioenspoule. ‘Het zijn denk ik klasbakken van trainer/coaches. Ze hebben prachtige prestaties geleverd met hun teams en club’, aldus Van Altena over de twee andere genomineerden. ‘De badmintonvereniging heeft drie nominaties binnen gesleept als ik mij niet vergis. Dan doe je iets goed.’