HOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal hebben de Hoornse ploegen wisselende resultaten geboekt. Landskampioen Hovocubo boekte een nipte zege op Futsal Apeldoorn terwijl HV/Veerhuys onderuit ging bij FC Eindhoven.

Een paar dagen voordat Hovocubo naar Minsk vertrekt voor de groepsfase van de Champions League heeft de ploeg van coach Sander van Dijk een nipte zege behaald op Futsal Apeldoorn. De thuisploeg was in de eerste helft goed op dreef en had eigenlijk meer afstand moeten nemen dan de 2-0 ruststand die op het scorebord stond na doelpunten van Bouyouzan en Attahiri. Opmerkelijk genoeg wist de Hoornse formatie niet door te drukken en wisten de gasten via twee goals van Ozcan terug te krabbelen. Met nog een kleine drie minuten op de klok zorgde Mellah echter voor opluchting door de 3-2 te maken en bleef Hovocubo voor de vierde maal op rij ongeslagen.

De jonge ploeg van HV/Veerhuys ging in de tweede helft onderuit na een 0-0 ruststand bij FC Eindhoven. Coach Antoine Gooyers zag wel dat er in die eerste helft mogelijkheden lagen om op voorsprong te komen met een drietal goede kansen. Na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong gevolgd door de gelijkmaker van Buurman. De volgende twee treffers vielen echter te snel achter elkaar, en vanaf toen speelde Veerhuys een verloren wedstrijd waarin de jonge Biezen in de slotfase nog wel wist te score: 6-2.