HOORN - Het inmiddels bekende zwemevenement Swim to Fight Cancer wordt dit jaar op 14 juli voor de derde keer in Hoorn gehouden. Uniek is de opa en oma Swim. Nog nooit eerder werd deze gehouden, maar vanaf dit jaar kan in Hoorn ieder kleinkind van 10-15 jaar 500 meter met zijn opa en oma zwemmen. Voor dat o zo mooie doel KWF Kankerbestrijding!

Oma Joke en kleindochter Mikki
Opa’s en oma’s zijn dol op hun kleinkinderen en dat is wederzijds. En hoe bijzonder is het als een kleinkind zwemt voor opa of oma, of misschien zelfs wel samen. De 14-jarige Mikki (zie foto) doet zeer gemotiveerd mee: ‘Ik zwem vijfhonderd meter voor mijn oma. Het is belangrijk dat mensen zoals mijn oma – zij is al 3 ½ jaar ziek – geholpen worden’. Oma Joke is zichtbaar onder de indruk van het initiatief van haar kleindochter: ‘Ik vind het vreselijk lief dat mijn kleindochter de Kids Swim doet. Geruime tijd ben ik al bezig, ook met onderzoeken en waarschijnlijk houd ik het daarom zo lang vol.’

Nieuwe route
Dit jaar wordt er uitsluitend in het binnenwater gezwommen. Daardoor is het voor de niet geoefende zwemmer ook prima te doen. Onze mooie stad vormt het prachtige decor en langs de hele route is er ruimte voor publiek. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud met een prachtig doel.

Geld voor talentvolle onderzoekers
Het opgebrachte geld zal naar Stichting Fight Cancer gaan die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Het bijzondere aan deze stichting is dat precies duidelijk is waar het geld naar toe gaat. Geselecteerde talentvolle onderzoekers doen onderzoek naar kanker en de behandeling en preventie ervan. Zij leggen uit waarvoor zij het sponsorgeld gebruiken en delen de bereikte resultaten. Er blijft geen euro aan de strijkstok hangen. Dus aarzel niet, kom zelf in actie en geef je op als zwemmer, sponsor of vrijwilliger!!

Een lach en een traan
Alle deelnemers hebben een persoonlijke reden waarom ze deze prestatie willen leveren. De een heeft zelf kanker gehad, de ander zwemt voor zijn zieke vriend of vriendin en weer een ander heeft een of zelfs beiden ouders aan kanker verloren. Zij willen niet meer machteloos toekijken, maar iets doen! Precies daarom is Swim to Fight Cancer Hoorn zo’n prachtig evenement waarbij je mee kan werken om kanker de wereld uit te krijgen.

Op het moment dat het startschot klinkt, zullen er dan ook heel wat emoties door de zwemmers heen gaan. Als ze dan eenmaal zijn gestart en de aanmoedigingen van het enthousiaste publiek horen, is er alleen maar euforie en worden alle emoties weggeslikt. Met een voldaan gevoel stappen ze dan het water uit en met een brok in hun keel en bij sommigen misschien zelfs een traantje, krijgen ze dan de welverdiende medaille omgehangen. De inschrijving is open en het aftellen is begonnen. Voor wie zwem jij?

Alle informatie vind je op de site van swimtofightcancer.nl/hoorn en op onze facebookpagina: swimtofightcancer0229.

Voor vragen? Neem contact op via: info@hoorn.swimtofightcancer.nl / +31614355574.