HOORN – Tegen DHSC kreeg Zwaluwen’30 de kans om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Dat zou een ticket voor de nacompetitie betekenen, iets waar de Hoornse ploeg maar wat graag aan mee wil doen. De kans op het toetje ging echter aan de neus van Zwaluwen’30 voorbij, 0-1.

Het was afgelopen zaterdag een gevalletje net niet. ‘Hij viel net niet goed’, zag Ron van der Gracht. De zege en ook de periode ging uiteindelijk naar DHSC. ‘Zij zijn als team beter geworden, het is een goede ploeg.’ Met evenveel punten in de tweede periode begonnen beide teams in Hoorn aan het beslissende duel. Daarin moest Zwaluwen’30 winnen om zich te verzekeren van de periodetitel, terwijl de gasten door een beter doelsaldo aan een punt genoeg hadden.

Het duel leverde al direct gevaar op. Na een halve minuut verspeelde doelman Tim Elmers buiten zijn strafschopgebied de bal, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Op een schot van spits Mitch van der Vlist (rakelings naast) na werd DHSC verder tot aan de rust niet meer gevaarlijk. De Hoornse ploeg speelde zeker niet onaardig, maar het slaagde er ook niet in om veel gevaar te stichten. ‘Voor rust waren we te angstig. In de tweede helft hadden we de rem er iets meer af. Toen hebben we goed gevoetbald en kregen we wat kansen’, aldus Van der Gracht.

Geen succes
Die kansen waren er. Voor rust was alleen Joey Papamelodias met een kopbal gevaarlijk, na de pauze verscheen het diverse keren voor het doel van DHSC, waar oud Zwaluwen’30 keeper Raymond Homoet onder de lat stond. Na een hoge voorzet kwam Papamelodias niet tot een doelpoging, een schot van Jouke Huitema werd gekeerd en een inzet van Thomas Schaap eindigde op de onderkant van de lat. Met name die laatste mogelijkheid had de thuisploeg vleugels kunnen geven, maar in plaats daarvan moest het blijven zoeken naar de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk, maar werd gemaakt door de bezoekers. Op de rand van het strafschopgebied schoot Emre Bal met een schot in de verre bovenhoek voor de 0-1. Iets wat uitbundig met de staf en wisselspelers werd gevierd. Ook met Jim Nelen en Thomas Hand als invallers slaagde Zwaluwen’30 er niet in om de schade te repareren.

Zwaluwen’30 bewees dit seizoen ook al meerdere keren een serieuze rol te kunnen spelen dit seizoen. Dat er van de gasten uit Utrecht werd verloren was dan ook een domper. Van der Gracht: ‘Wij willen bij de eerste zes eindigen en stiekem een prijs pakken. We hadden vandaag op een prijs gehoopt, maar nu moeten we zorgen dat we bij de eerste drie eindigen. Dan hebben we een plek in de nacompetitie.’

Zwaluwen’30 – DHSC 0-1 (0-0)
74. 0-1 Emre Bal

Zwaluwen’30: Elmers. Mes, Rottine, Jelle Huitema, Ulker. Papamelodias (Schaper/70), Jouke Huitema, Kuijpers (Hand/70). Meholli (Nelen/80), Schaap, Suleiman.

DHSC: Homoet. Bezzra Bernal, De Klein, Van ‘t Land, Winkelman. Sneijder (Verrips/82), Kurdal (Van der Velden/68), De Jong. Bal (Kaouass/77), Van der Vlist, Brouwers.