REGIO – In de hoofdklasse profiteerde het zondagteam van Hollandia niet van het puntverlies dat koploper SJC leed. In de Noord-Hollandse derby ging het immers met 2-1 onderuit bij Purmersteijn. Ook Zwaluwen’30 en de zaterdagploeg van Hollandia incasseerden een nederlaag.

Purmersteijn – Hollandia zon. 2-1
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Purmerenders via Daniël Schermer op een 1-0 voorsprong. ,,Na tien minuten krijgen we steeds meer grip op de wedstrijd en maakte we steeds beter gebruik van de ruimte op het middenveld” zei Charles van Altena. ,,Via de ruimte op het middenveld verplaatste we goed naar de zijkanten om door te komen. De 1-1 bleef helaas uit tot de rust, ondanks een steeds groter wordend overwicht. Purmersteijn kon voor een groot deel alleen maar achteruit” vervolgde de coach. ,,In de tweede helft voerde wij de druk steeds verder op. Purmersteijn trapt de ballen gaandeweg de wedstrijd steeds meer het sportpark af. Door heel Purmerend liggen ballen van Purmersteijn”.

Acht minuten voor tijd leek de Hoornse ploeg toch een punt te pakken door de gelijkmaker van Nick de Wit. De Purmerenders leken rijp voor de sloop, maar wisten door een individuele fout van Hollandia op 2-1 te komen. De ploeg probeerde nog wat te forceren, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te maken. ,,Voetballend speelde we voor een groot deel een hele goede wedstrijd met goed voetbal en met heel veel power en passie. En dat met vijf eerste jaars in de basis. Doordat we nog teveel (individuele) fouten maken wat ons teveel tegendoelpunten oplevert kunnen we niet doorpakken op de ranglijst” aldus Van Altena. ,,Als we dat weten aan te scherpen dan kan het ons nog wat opleveren. Voor de neutrale toeschouwer was weer genieten geblazen. Ook de toeschouwers van Purmersteijn genoten van een ijzersterk Hollandia, maar na de wedstrijd stonden wij met lege handen”.

Positief was de rentree van aanvaller Clifton Gorissen, die na maanden blessureleed weer terugkeerde bij de Hoornse hoofdklasser.

XerxesDZB – Zwaluwen’30 2-1
,,We hebben vandaag tegen een goede tegenstander gespeeld waarbij we veel achter de bal hebben aangelopen” zei Serdar Özturk na afloop. ,,Zij creëerden overigens weinig tot niets in de eerste helft”. Toch kwam XerxesDZB op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Jan Jaap Schaper. ,,In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Dus het is een terechte nederlaag” vond de aanvaller. Namens Zwaluwen’30 wist Ivo Rottiné te scoren.

Flamingo’s 64 – Hollandia 5-2
Op bezoek bij nummer twee Flamingo’s 64 verloor het zaterdagteam van Hollandia met 5-2. ,,Het was huilen met de pet op” aldus Barry Rageh. Halverwege keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan en had inmiddels al een man meer door een rode kaart voor de Alkmaarders. Na rust scoorde Patrick van Dijk de stand gelijk. ,,Daarna straften zij onze persoonlijke fouten af” vervolgt de aanvaller. ,,Zij speelde in de tweede helft alleen maar de lange bal naar hun twee lange spitsen”. Die spitsen troffen doel waardoor de thuisploeg uitliep naar een comfortabele voorsprong. Bij een 4-1 achterstand wist Bob Ooievaar nog iets terug te doen.