HOORN/ROERMOND - In de tweede fase van de competitie in de Eredivisie zaalvoetbal liep Hovocubo in de kampioenspoule tegen een verrassende nederlaag op. De ploeg van coach Sander van Dijk ging op bezoek bij Tigers Roermond met 6-4 onderuit. In de onderste helft van de competitie wist HV Veerhuys wel de volle buit te pakken door RKAV Volendam terug te wijzen.

In eerste instantie leek er niet veel aan de hand voor regerend landskampioen Hovocubo dat via doelpunten Mellah, Attahiri en Aklalouch een comfortabele 1-3 voorsprong nam. Na de rust ging het echter volledig mis doordat Tigers Roermond liefst vijf maal scoorde. Namens Hovocubo trof alleen Amghar nog doel waardoor het duel eindigde in een 6-4 overwinning voor de Limburgers. Hovocubo kreeg nog meer tegeslag toen Attahiri uitviel met een knieblessure en aanvoerder Velseboer tegen rood aanliep.

HV Veerhuys was verre van compleet en miste ondermeer sterkhouders als Albert en Ooievaar. Desondanks wist de ploeg van Najib taki een ruime overwinning te halen op RKAV Volendam. Na een achterstond door een doelpunt van Berk herstelde de thuisploeg de orde snel door treffers van Wijdenbosch en Hakopov.

Na de rust zorgde Nugter voor de 3-1. Berk maakte vervolgens zijn tweede voor de Volendammers, maar via Mettivier Meijer en De Moel nam Veerhuys afstand en uiteindelijk wisten zowel Nugter als Wijdenbosch een tweede goal te maken met een 7-2 eindstand tot gevolg.