HOORN – In eigen huis heeft ADOS een nipte nederlaag geleden. De Hoornse korfbalploeg wist de achterstand op KIOS telkens klein te houden, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die er met de punten vandoor gingen, 21-22. ,, Een nederlaag met perspectief”.

Verliezen is niet iets waar je tevreden op terugkijk, toch zorgt de manier waarop er werd gestreden voor tevredenheid. ,,Aanvallend hebben we ons aan de regels die we onszelf stellen gehouden. We hebben vanaf de eerste seconde tot het einde gevochten. Dat ontbrak nog weleens, met name in de laatste fase bij een achterstand, maar nu was die vechtlust er wel” zei Pieter Schaap na afloop. ADOS keek acht minuten voor tijd tegen een 16-22 achterstand aan, maar wist het verschil terug te dringen tot één punt. Uiteindelijk was het KIOS dat er met een 21-22 overwinning vandoor ging.

Waar Schaap aanvallend tevreden was, zag hij verdedigend de nodige verbeterpunten. ,,Acht van de eerste tien doelpunten komen uit strafworpen. We maken onnodige overtredingen. We springen in, slaan ballen uit de handen. Zo maken we het onszelf moeilijk” aldus de coach, die zijn ploeg in de laatste tien minuten voor rust geen doelpunt zag maken.

Stijgende lijn
Met name de vechtlust zorgt ervoor dat Schaap met een positieve blik vooruit kijkt.,,Ik heb vandaag één van de betere wedstrijden van ADOS gezien. Als we zo spelen als tegen KIOS, dan liggen er tegen DOS kansen. Alleen moeten we die onnodige overtredingen niet maken”. Na DOS wachten confrontaties met Refleks, KV Apollo en de Waterpoort. ,,Ik ben er van overtuigd dat we tegen hen punten gaan pakken. En dan je handhaaf je je gewoon”.

Fotografie: Leo Giovannangelo