REGIO – Hollandia, HSV Sport 1889 en Always Forward zijn er niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. De Hoornse clubs leden allen een nederlaag waardoor promotie uit het hoofd kan worden gezet.

Quick’20 – Hollandia 2-1
Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd reisde Hollandia met vertrouwen af richting Oldenzaal waar het de return speelde tegen Quick’20. ‘We speelden een hele slechte eerste helft.’ zei Sonny Pronk na afloop. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Ryan Snelders.

Net zoals afgelopen donderdag herstelde Hollandia de vroeg opgelopen achterstand tegen Quick. ‘We kwamen goed uit de startblokken en hadden ze aardig in de tang’, vervolgde de aanvaller die verantwoordelijk was voor de 1-1. ‘Daarna schoten we nog op de lat en mistten een paar kansen. Ook werd Milan (Vissie, red.) neergehaald, dat had zomaar ook een penalty kunnen zijn.’

In de tachtigste minuut kwam Quick’20 door miscommunicatie tussen Daan Buurman en Nick van Santen op een 2-1 voorsprong. Het betekende het einde van de nacompetitie voor Hollandia dat ook volgend seizoen zal uitkomen in de Hoofdklasse.

Hauwert’65 – HSV Sport 1889 4-2
Na één wedstrijd in de nacompetitie is de hoop op promotie vervlogen bij HSV Sport 1889. Bij Hauwert’65 verloor de Hoornse ploeg met 4-2. ‘We kwamen in de eerste helft twee keer terug tot een gelijke stand en dan wil je die lijn doortrekken na rust. Maar na een aantal momenten kwamen we niet meer terug in de wedstrijd. Door de scheidsrechter, onszelf en het scoreverloop.’ zei Stephan Kaaij na afloop.

Na een 2-2 ruststand, waarbij Nando van Drimmelen en Rene in de Betouw voor de Hoornse treffers zorgde, kon Hauwert’65 na rust uitlopen naar 4-2. Kaaij: ‘Het seizoen is helaas overschaduwd door blessures van vele belangrijke spelers en dat breekt je aan het einde van de competitie op. De jongens die daarvoor speelde hebben stinkende best gedaan.’

WSV’30 – Always Forward 3-2
Net zoals HSV Sport speelt ook Always Forward volgend seizoen in de Vierde Klasse. In Wormer leed het een 3-2 nederlaag tegen WSV’30. ‘Beide ploegen waren vrij gespannen. Er was veel inzet maar aan de bal was het te slordig’, zag Yotti Papamelodias. ‘Zij hanteerden vaak snel de lange bal waar we het eerste half uur goed mee omgingen.’

Na de 0-1 van Bas Wessels wist WSV’30 de score om te buigen naar 3-1. ‘Dan weet je dat het gespeeld is. We maken dan nog vlak voor tijd de 3-2, leuk voor de statistieken’, vervolgde Papamelodias. Die aansluitingstreffer kwam op naam van Cemil Zaal. ‘Ze hebben hard gewerkt maar meer zat er vandaag dus niet in helaas, teleurstellend.’