HOORN – Voor de zoveelste keer dit seizoen bewees Freek Mozer zijn waarde voor de heren van WFHC Hoorn. De topscoorder nam twee van de drie doelpunten van de Hoornse ploeg voor zijn rekening. Desondanks werd er verloren. De damesploeg had daarentegen meer succes.

WFHC Hoorn heren – Castricum 3-4
‘Het was een leuk duel, alleen verliezen we hem net.’ zei Machiel van der Wolf na afloop. Tegen de heren van Castricum werd er met 3-4 verloren. Na een lastig kwartier opende Freek Mozer de score, waarna de bezoekers tweemaal scoorden. Nog voor rust trok Mozer de stand gelijk.

Na rust was WFHC Hoorn de betere ploeg en dat betaalde zich via Mark Bernard (3-2) ook uit. Van der Wolf: ‘Ik vond dat wij, als de sterkere ploeg, hadden moeten winnen. We kregen echter nog 3-3 tegen en daarna ook nog de 3-4.

WFHC Hoorn dames – Zwaluwen 3-1
De dames wisten wel te winnen. ‘We speelden een hele goede wedstrijd, waren beter in balbezit, kregen geen kansen tegen en creëerden die zelf wel.’ zei WFHC Hoorn coach Eduard Haavekost. Na de 1-0 van Emma van Dulmen kwam Zwaluwen nog voor rust langszij.

In de tweede helft liep Hoorn dankzij Emma van Dulmen en Noa de Smit uit naar een 3-1 eindzege. ‘We hebben heel goed gespeeld en weer laten zien dat er groei zit in deze ploeg.’