HOORN/ROERMOND Hovocubo is het nieuwe jaar goed begonnen. Tegen WSV/FSG Academy werd een 6-3 overwinning behaald. In Roermond was Veerhuys dichtbij, maar ging uiteindelijk toch met 6-5 onderuit bij Amicitia.

Hovocubo – WSV/FSG Academy 6-3
“We moesten even door de eerste fase komen doordat WSV hoog druk zette” vertelde Karim Mossaoui na afloop. “Vervolgens herpakten we het heel goed op door veel te bewegen zonder bal. Daardoor creëerden we goede kansen”. Die kansen resulteerde voor rust in twee doelpunten van Yoshua St. Juste en één van Zakaria Amrani. De bezoekers scoorden evenveel waardoor de ruststand op 3-3 stond.

In het tweede bedrijf wist Karim Mossaoui een hattrick te maken. “Het is altijd lekker om drie keer te scoren”. De Rotterdammer gaf na afloop aan privé een moeilijke periode door te maken. “Dan is het altijd lekker om je hoofd op deze manier leeg te maken en even alles te vergeten. Ik scoor vandaag drie keer maar de overwinning is lekkerder en belangrijker”.

Amicitia – HV Veerhuys 6-5
In Roermond verloor HV Veerhuys met 6-5. Met name de eerste helft zal weinig tevredenheid hebben opgeleverd. “We waren niet scherp genoeg eigenlijk, en kwamen 3-0 achter met de rust” sprak Dennis Pals na afloop. “In de rust hebben we besloten om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Toen kwamen we terug”. Via Younes Daari kwam de ploeg terug tot 3-1, waarna gelegenheidsdoelman Arjan Heerland de vierde tegentreffer moest incasseren. Via Daari, Mo Darri en Mark Zwagerman werd de stand echter weer gelijk getrokken.

Toch moest de ploeg een nederlaag slikken. Een van richting veranderd schot en een bal uit de kluts betekende de 6-5 eindstand. Pals: “ Zonde, want je kom voor en dan moet je hem eigenlijk winnen. Maar goed, thuis wonnen wij met één doelpunt verschil, en nu zij. Twee leuke wedstrijden om te zien voor de toeschouwers”.