NOORD SCHARWOUDE – SG West-Friesland verwachtte een heet avondje in Noord-Scharwoude. Tegenstander de Reuring vocht immers voor één van haar laatste kansen tegen degradatie. Maar de Hoornse ploeg was van meet af aan heer en meester en aan de uiteindelijke 5-12 overwinning viel niets af te dingen.

Het zwembad van de thuisploeg is vrij smal en de trainingen van SG West-Friesland waren daar ook op afgestemd. Ook de tactiek van de Reuring was bekend, maar het was vanaf het begin duidelijk dat de bezoekers snel afrekenden met een eventueel furieuze start.

Via Niels Duijn (2x) en Bas Roozenkrans werd het in de eerste periode immers al 0-3 en konden de plannen van de Reuring al snel de prullenbak in. Weliswaar kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3, maar de bezoekers waren duidelijk een maatje te groot. Halverwege was het nog maar 2-4, maar de Reuring wist niets af te dwingen en de gasten misten wat kansen. In de derde periode gooide West-Friesland alle remmen los en mocht er nog wat hoop bij de thuisclub zijn, de ploeg van Ron Schoenmaker scoorde er lustig op los. Bij het ingaan van de laatste periode was de marge opgelopen naar vijf doelpunten, 3-8.

‘Alle hoop was weg bij de Reuring en SG West-Friesland bleek geen genade te hebben want ook in de laatste periode wist de ploeg nog viermaal te scoren. ‘Uiteindelijk bleek het dus een makkelijkere avond dan verwacht, maar dat was geheel onze verdienste’, was coach Ron Schoenmaker tevreden.

Doelpunten SG West-Friesland: Bas Roozenkrans (5), Niels Duijn (3), Edwin Vlaar (2), Bruun Beenker en Koen Vriezen.