HOORN - Madelief Hageman heeft haar uitstekende vorm van deze week nog maar eens bevestigd door de finale van het Boekweit/Olie Tennis Toernooi te bereiken. De 18-jarige tennisster uit Twisk, die vrijdag al wist af te rekenen met de als 1e geplaatste Merel Hoedt, wist in de halve finale ook de als vijfde geplaatste Anouk Koevermans terug te wijzen.


Op "De Blauwe Berg", het mooie complex van HLTV Juliana in Hoorn wist Hageman, als achtste geplaatst, onder zeer zonnige omstandigheden het hoofd koel te houden. Dat was genoeg om Koevermans van zich af te houden. Na een aantal dubbele fouten in de eerste set ging die vooral tegen zichzelf spelen waar Hageman geconcentreerd en stabiel bleek en met 6-3, 6-3 zegevierde.

Hageman mag het in de finale opnemen tegen de als tweede geplaatste Noa Liauw-A-Fong. Die was eerder op de dag binnen een uur klaar met Nina Kruijer. De tegenwoordig in Alkmaar wonende ex-prof kwam geen moment in haar spel en ging kansloos ten onder tegen de solide spelende Liauw-A-Fong (6-1,6-0).

De herenfinale gaat zondag tussen Alex Deckers en Boy Westerhof. De 21-jarige Deckers, bekend als de zoon van voormalig Wimbledon-kampioen Richard Krajicek, maar spelend onder de naam van zijn moeder Daphne Deckers, is als achtste geplaatst in Hoorn. In de halve finale rekende hij af met de nummer één van de plaatsingslijst Guy den Heijer. Die kreeg geen grip op de harde slagen van Deckers en ging met 6-4, 7-6 onderuit. Deckers treft in de finale de ervaren Boy Westerhof (35). Deze rekende af met Alban Meuffels, verleden jaar nog verliezend finalist tegen Igor Sijsling. Westerhof wist het duel in twee sets te klaren (6-2, 6-4)

De finale in het damesenkel begint morgen om 11.30 uur op "De Blauwe Berg" De herenfinale zal rond 13.30 uur aanvangen.
Kijk voor een overzicht van alle wedstrijden op de finaledag op Toernooi.nl.

Foto's: DP Sportfotografie