BLOKKER - Er komt na drie jaar een einde aan de succesvolle samenwerking tussen trainer Luc Ebbeling en De Blokkers. De oefenmeester van de vrouwenselectie kreeg zaterdagmiddag van het bestuur van de vereniging dat men per direct uit elkaar gaat ondanks dat men eerder nog een contractverlenging overeen was gekomen.

Aanleiding voor de breuk is een conflict waarbij de trainer/coach in een gesprek met het bestuur te horen kreeg dat men het vrouwenvoetbal niet op een zelfde manier kon faciliteren als in de afgelopen jaren is gebeurd.

Ebbeling, zeer succesvol met zijn team door in zijn eerste jaar kampioen te worden van de tweede klasse, en vervolgens twee jaar op rij in de top vijf van de eerste klasse te eindigen was hier zeer verbolgen over en uitte dit op sociale media. Dat laatste werd weer niet gewaardeerd door de vereniging waarna er zaterdag werd besloten om uit elkaar te gaan.

Ebbeling laat in een verklaring weten. 'Ik heb het geplaatst omdat ik inzag dat VR1 niet op een manier gefaciliteerd zou worden zoals ik zou willen. Laten we het er op houden dat we een verschil van inzicht hebben en dat er zaken zijn gebeurd die in mijn ogen niet kunnen.Ik heb een waanzinnige leuke tijd gehad in de afgelopen drie seizoenen. Een kampioenschap in de 2e klasse en twee seizoenen achtereen op de 5e plaats eindigen in de 1e klasse is gewoon een prima prestatie die we samen hebben behaald. Ik wil alle speelsters die ik de afgelopen drie seizoen onder mijn hoede heb gehad bedanken voor een mooie tijd, dat geldt ook voor de staf. Zonder hen zou het nooit gelukt zijn.'

Het bestuur van De Blokkers laat op de eigen website weten Ebbeling te danken voor de afgelopen jaren en op zoek te gaan naar een nieuwe staf en het team met diverse faciliteiten te ondersteunen.