HOORN - Lars Keppel volgt Ron van der Gracht komende zomer op als hoofdtrainer/coach van HVV Hollandia. De 37-jarige oefenmeester is nu nog in dienst van Eersteklasser Assendelft.


Opleidingsclub Hollandia heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer voor een ambitieus, relatief jong talent gekozen. Ron van der Gracht stopt volgens afspraak aan het einde van het seizoen en gaat zich weer uitsluitend toeleggen op zijn werkzaamheden als voorzitter van de Technische Commissie. De geroutineerde trainer hielp Hollandia uit de brand nadat Anand Jagdewsing medio september om persoonlijke redenen opstapte. Tussentijds heeft assistent Rudo Hidden ook nog kort aan het roer gestaan bij de club uit het Julianapark.

Lars Keppel was keeper bij WSV ’30 en Fortuna Wormerveer. Hij begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van Fortuna. Ook was Keppel bij deze club assistent van hoofdcoach Martin de Groot. Tussen 2018 en 2021 fungeerde hij als hoofdtrainer van Purmersteijn Zaterdag. Met dat team promoveerde hij van de Derde naar de Tweede Klasse. Toen Purmersteijn besloot het Zaterdagelftal op te heffen, tekende Keppel bij Assendelft.

Ron van der Gracht: “Hollandia was op zoek naar een jonge, gedreven trainer die past in de nieuwe visie van de club waarbij de ontwikkeling van de spelers centraal staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat Lars Keppel ons daarbij gaat helpen. Tevens kan hij zich bij Hollandia verder ontwikkelen tot een toptrainer. De ambitie van de club blijft Derde Divisie of hoger.”

De trainer uit Krommenie, in het dagelijks leven technical projectmanager bij Albert Heijn, had diverse aanbiedingen op zak, maar koos voor Hollandia. De komende maanden zal Keppel benutten om samen met de Technische Commissie een assistent-trainer te zoeken die de technische staf voor het seizoen 2023/2024 moet complementeren. Rudo Hidden wordt immers hoofdtrainer van SV Enkhuizen.