HOORN – Voor aanvang van het duel tussen Hovocubo en FC Eindhoven waren de verwachtingen hooggespannen. In de rust kon de conclusie worden getrokken dat de verwachtingen werden waargemaakt. In een enerverend duel waren het uiteindelijk de gasten die er met de punten aan de haal gingen, 2-6.

Het duel was er een waar vele zaalvoetballiefhebbers reikhalzend naar uitkeken. Met Hovocubo – FC Eindhoven stond immers het treffen tussen de nummers 3 en 1 van de Eredivisie op het programma. Het zijn wedstrijden waar de spelers van beide teams zich niet voor hoeven op te laden. Waar de Eindhovense ploeg de koppositie kon verstevigen was het voor de regerend landskampioen een kans om de achterstand op de koploper teniet te doen.

Hoog tempo
‘Dit zijn mooie duels om mee te maken’, zei Karim Mossaoui. Na afloop liep de Rotterdammer moegestreden naar de kant. Vanaf het begin klapte Hovocubo er vol op en dwong FC Eindhoven al snel tot balverlies. Nadat een aanval via Lahcen Bouyouzan onschadelijk was gemaakt kon Mossaoui de bal heroveren om vervolgens door de benen van doelman Manuel Kuijk raak te schieten. Op dat moment waren er slechts zestien seconden gespeeld. Toch kon de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong. 41 seconden later maakte Jordany Martinus de 1-1.

Na het stormachtige begin hielden beide teams het tempo hoog en maakten er zo een enerverend duel van. Met zo nu en dan (te) fel spel, maar ook met goedlopende aanvallen die telkens op niets uitliepen. Tot de zestiende minuut toen Hovocubo opnieuw op voorsprong kwam. Faisel Mellah pakte de bal af waarna hij de bal behendig langs doelman Kuijk werkte. In de laatste minuut voor rust maakte Dennis van der Eijnden gelijk.

Hoog niveau
Afgelopen week nam bondscoach Max Tjaden zeven spelers van Hovocubo op in de voorselectie voor de oefeninterlands die begin volgende maand worden gespeeld. De internationals lieten ook na rust zien waarom zij tot die groep behoren. Er werd een hoog niveau gehaald. Dat gold ook voor vijf spelers van de bezoekers die kans maken op een plek in de definitieve selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam. ‘We creëerden genoeg, maar we scoren niet’, baalde Mossaoui. ‘We moeten weer naar onszelf kijken, we maakten de kansen niet af.’

FC Eindhoven maakte de kansen wel af, al duurde het wel even. Zeven minuten voor tijd maakte Van der Eijnden de 2-3, waarna Yoshua St. Juste als vijfde veldspeler werd ingezet. Dit leverde wel kansen op, maar het waren de bezoekers die profiteerden van het feit dat Hovocubo ‘powerplay’ speelde. In de laatste vier minuten kwam Van der Eijnden nogmaals tot scoren, waarna Martinus met twee doelpunten voor de 2-6 eindstand zorgde. Hierdoor waren zowel Martinus als Van der Eijnden met een hattrick van grote waarde voor de Eindhovense formatie. Mossaoui: ‘Ik ben wel tevreden over de inzet. Er zat van alles in. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant op.

Hovocubo – FC Eindhoven 2-6 (2-2)
1. 1-0 Karim Mossaoui
1. 1-1 Jordany Martinus
16. 2-1 Faisel Mellah
20. 2-2 Dennis van der Eijnden
33. 2-3 Dennis van der Eijnden
36. 2-4 Dennis van der Eijnden
37. 2-5 Jordany Martinus