WIJK BIJ DUURSTEDE – De korfballers van ADOS uit Hoorn hebben geheel onnodig verloren van concurrent Viking. In een matige wedstrijd verzuimde de ploeg van Pieter Schaap om in het tweede deel voldoende power en energie te leveren, 12-8.

Onder een stralend zonnetje begonnen beide ploegen ietwat behoudend aan de wedstrijd maar aan Hoornse zijde was er wel voldoende concentratie. Na de "slow start" in de wedstrijd werd er beter gespeeld wat resulteerde in aardige wedstrijd in een te laag tempo. Natuurlijk was het warm in de provincie Utrecht, de thermometer liet 22 graden zien, maar dat mag natuurlijk geen vrijgeleide zijn om loom en inspiratieloos te spelen. De 3-6 voorsprong die ADOS had opgebouwd verdween als sneeuw voor de zon, 6-6, maar de Hoornaren zochten de schaduw op met een 6-7 ruststand. ‘De afspraak met de ploeg was dat we in de eerste helft niet teveel energie in de wedstrijd zouden steken zodat we in het tweede bedrijf konden opschakelen en de wedstrijd hard maken’, aldus Pieter Schaap. ‘Alleen verdedigend lieten we in de slotfase van de eerste helft teveel steken vallen waardoor het gat van drie punten er nu slechts één werd.’

Magere productie
In de tweede helft stelde ADOS teleur. In plaats van dat de ploeg een tandje bij zou schakelen was het laatste restje strijd en passie weg en werd er plichtmatig gespeeld. In de eerste minuten na de pauze wist ADOS nog wel de 7-8 te produceren maar daarna werd het een rommeltje. Het schotpercentage was te laag, geen bal die erin wilde en er werden twee strafworpen gemist. Het aanvalsspel van tegenstander Viking was ook niet om over naar huis te schrijven, maar de thuisploeg wist de kunststof korf wel te vinden. Zo eindigde het duel in 12-8. Of zijn ploeg Schaap in de steek had gelaten? Schaap: ‘Deels. De warmte had toch meer invloed op de wedstrijd als dat vooraf verwacht was dus daarin moet ik mijn ploeg in bescherming nemen. Aan de andere kant zijn de gemaakte afspraken niet nagekomen namelijk in de eerste helft zuinig met je energie omgaan zodat er in de tweede helft een tandje erbij zou kunnen. De strijd en energie die ik verwachtte was totaal niet aanwezig dus daarin heeft mijn ploeg mij wel laten vallen.’