BERKHOUT - De grootste verrassing van de laatste speeldag van 2019 vond plaats in Berkhout. Daar behaalde de thuisploeg, hekkensluiter in de vierde klasse C, namelijk de eerste overwinning van het seizoen uitgerekend tegen koploper Always Forward.


De Hoornse formatie had in de voorgaande tien wedstrijden negen keer gewonnen en was alleen onderuit gegaan tegen concurrent HSV Sport. Berkhout, dat slechts twee gelijke spelen had behaald, moest dan ook een makkelijk te nemen vesting zijn voor Always Forward. Men kwam echter van een koude kermis thuis want op deze herfstachtige zondagmiddag klopte alles bij de thuisploeg.

De thuisploeg speelde niet geheel onterecht met een compacte verdediging en aangezien Always Forward een te lag tempo speelde en te slordig in balbezit was er geen doorkomen aan. Op het moment dat het duel steeds meer op een doelpuntloze puntendeling leek af te stevenen zocht Always Forward steeds meer de aanval en Berkhout profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond. Uit een snelle counter wist Yelmar Feld de score te openen en vlak voor tijd besliste Bas Veerbeek met een intikker het duel definitief.