HOOGWOUD - De verschillen in de 3e Klasse A blijven klein. Daar kwam ook koploper Always Forward achter dat met het kleinst mogelijke verschil onderuit ging bij het laaggeklasseerde Grasshoppers: 1-0. Door dit resultaat kent de klasse na de tiende speelronde nu drie koplopers.


De Hoornse formatie van trainer Egidio Oude Groen kwam in Hoogwoud nooit aan het eigen spel toe. Op een zwaar bespeelbaar veld en onder winterse omstandigheden had de thuisploeg van trainer Edwin Keizer zich goed gerorgiseerd tegen de koploper.

Always Forward kwam niet door de stugge defensie van Grasshoppers heen, de zelf in de omschakeling de beste kansen kregen. Na de rust leverde één van die uitbraken een strafschop op die door Rick van Elst werd benut. Een slotoffensief van de gasten leverde niet het gewenste resultaat op waardoor Always Forward nu de koppositie deelt met Schagen United en Spartanen.

Komende zondag is de laatste speelronde van 2022 en mag Always Forward het in een ware topperin eigen huis opnemen tegen Schagen United.