HOORN – In eigen huis boekte de damesploeg van WFHC Hoorn een klinkende 10-0 thuiszege. De heren van de hockeyploeg wonnen ook, maar met een kleiner verschil.

WFHC Hoorn heren – Castricum 2-0 (2-0)
‘Dit was by far de slechtste wedstrijd van het seizoen’, sprak WFHC Hoorn speler Casper Kieftenburg duidelijke taal. ‘Iedereen was een beetje egoïstisch. Voor het doel en op het middenveld. Er werd genoeg geschoten, maar de bal ging op de paal, lat of naast.’

Tegen Castricum was het begin wel sterk. Daarin scoorde Lucien van den Hobergh de 1-0. De 2-0 viel via Freek Mozer. ‘Daar stopte het. We waren gewoon veel beter, maar er zat meer in.’

WFHC Hoorn dames – Flevoland 10-0 (7-0)
Tegen Flevoland won de damesploeg van WFHC Hoorn met 10-0. ‘Voor rust was het twee keer zo goed als in de tweede helft. Er werd veel gescoord en haalden een hoog cirkelrendement. Na rust zakte het wat in, maar we hebben alsnog dubbele cijfers gehaald dus we mogen niet klagen.’ zei Emma van Dulmen na afloop.

In de tweede helft werd het wat minder en werd er nog maar driemaal gescoord. Van Dulmen: ‘Voor rust hebben we echt heel goed gespeeld en waren er mooie combinaties.’ Namens de Hoornse ploeg scoorden Meagan Klaij (4x), Willemijn van Ernst (3x), Emma van Dulmen (2x) en Noa de Smit.