HOORN - Zaterdag 24 november maken Nederlands meest getalenteerde kickboksers zich op voor het 'Night of the Generation' kickboks gala in sportcentrum 'De Opgang' in Hoorn.


Het evenement staat onder auspiciën van de ‘Sectie Ringcontactsporten van de FOG’, de enige instantie op het gebied van kickboksen met een aansluiting bij NOC&NSF.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport is afgeleid van Thaiboksen en kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen martial art vechtsporten met elkaar te laten meten.

Het boksen vindt plaats in een ring en de spelers dragen handschoenen om zichzelf te beschermen. Bij sommige wedstrijden dragen spelers ook scheenbeschermers, afhankelijk van de klasse. De vechters strijden op K1 regels en dit houdt in dat de rondes 3×3 minuten zijn en er niet geclincht mag worden.

Lijkt kickboksen in eerste instantie een mannending, de vechtsport wordt ook onder vrouwen steeds populairder.

Kickboksen ter verdediging en voor een fit lijf, is een van de grootste fitness trends sinds aerobics.

Voor kickboks liefhebbers een unieke kans om dit professionele kickboks evenement, georganiseerd door sportschool Generation Gym Hoorn, bij te wonen in sportcentrum De Opgang Zwaag. Aanvang 17.00 uur. Bij het sportcentrum kan gratis worden geparkeerd.

Generation Gym is het fitness centrum in Zwaag voor jong en oud om te werken aan je gewicht, vorm en conditie. Fitness, zelfverdediging & Kickboks training en persoonlijke begeleiding door professionele trainers.Voor tickets en info zie http://generationgym.nl