HUISSEN – Het was nipt, maar vooral erg fijn. Op bezoek bij laagvlieger RKHVV pakte Hollandia de volle buit. Twintig minuten na rust kroonde Kevin Giele zich met het enige doelpunt van de wedstrijd tot matchwinner, 0-1.

‘Het was vandaag gewoon niet best van onze kant, maar gelukkig konden we ons toch nog aardig terugvechten in tweede helft. Het is een hele fijne overwinning deze zaterdagavond na weer een flinke busreis’, zei Kevin Giele na afloop.

In Huissen speelde Hollandia voor rust matig. ‘Ik denk dat we vandaag de slechtste eerste helft van dit seizoen speelden. We hadden totaal geen grip op de wedstrijd en lieten eigenlijk niets zien van wat we kunnen.’ Dat werd de ploeg in de rust ook duidelijk gemaakt, waarna er met een nieuw strijdplan werd begonnen aan het tweede bedrijf.

Gelijk vanaf het fluitsignaal zat er veel meer energie in de wedstrijd. ‘Toen zag je weer een beetje het oude Hollandia terug op het veld. Het voetbal van de meesten, waaronder ikzelf, was deze avond ondermaats’, vervolgde Giele. De Hoornse ploeg wist na 64 minuten de stand op 0-1 te brengen. Giele was er rond de middenlijn doorheen en kreeg de bal mee van Sven Deen. ‘Het moment dat ik de bal ontving stond die keeper ruim voor zijn doel en daar maakte ik nuttig gebruik.’ Vanaf veertig meter schoot de aanvaller de bal over de RKHVV doelman en wist de score te openen.

De 0-1 was weliswaar tegen de verhouding in, maar het was vooral een bevrijdende treffer voor Hollandia. Giele: ‘We hebben daarna nog met z’n allen voor iedere meter geknokt om hier toch zeker twee punten meer mee te nemen dan we verdiend hadden.’